Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Sote-alan lähityöhön esitetään rokotepakkoa

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Sosiaali- ja terveysalalla lähikontaktissa asiakastyötä tekevät työntekijät velvoitetaan ottamaan koronarokote, mikäli sosiaali- ja terveysministeriön esittämä tartuntatautilain muutos hyväksytään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Sosiaali- ja terveysministeriö esittää muutosta tartuntatautilain 48 a -pykälään, joka on tarkoitettu väliaikaiseksi. Muutos koskisi paitsi sosiaali- ja terveysalan varsinaista henkilökuntaa myös esimerkiksi siivoojia. Väliaikainen pykälä kattaisi lisäksi myös kotikäynnit.

Mikäli työntekijällä on lääketieteellinen syy, jonka vuoksi hän ei voi rokotetta ottaa, hän voisi tehdä työtä vähintään 72 tuntia aikaisemmin otetun negatiivisen koronatestin turvin. Täyden rokotesarjan vaihtoehtona voi olla myös kuutta kuukautta aikaisemmin todistetusti sairastettu korona tai sairastamisen ja rokotuksen yhdistelmä.

Mikäli työntekijä ei ehtoja täyttäisi, hänelle tulisi esityksen mukaan tarjota muuta työtä. Jos työntekijä ei ottaisi muuta työtä vastaan, työnantajalla ei olisi myöskään palkanmaksuvelvollisuutta.

Työantaja on saamassa esityksen mukaan välittömästi oikeuden varmistua henkilöstön suojasta covid-19-tautia vastaan. Muilta osin lakiesitykseen on tulossa siirtymäaika.

Lakiesitys etenee seuraavaksi eduskuntaan muun muassa perustuslakivaliokunnan käsittelyyn.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE