Politiikka

Sote-uudistuksen lytännyt Lepomäki kommentoi Demokraatille: ”Palaute kokoomuksen kentältä 90-prosenttisesti täysin positiivista”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) kertoo saaneensa eilisestä ulostulostaan kokoomuksen kentältä ”90-prosenttisesti täysin positiivista” palautetta.

– Puhutaan sadoista viestistä ja tietysti sosiaalinen media on täynnä. En ole tässä hässäkässä kuitenkaan ehtinyt käydä kaikkia vielä läpi, Lepomäki kertoo Demokraatille.

– Myös puolueen sisältä on tullut hyvää palautetta. Mutta on tietysti ymmärrettävää, että eritavoin ajattelevat ihmiset eivät nyt välttämättä ensimmäisenä lähesty. Mutta muutama sellainenkin viesti on tullut.

Lepomäki piti eilen eduskunnassa tiedotustilaisuuden, jossa hän ilmoitti vastustavansa hallituksen sote-uudistusta. Hänen mukaansa hallituksen sote-malli ei tule saavuttamaan taloudellisia tavoitteita ja potilaiden hoitoonpääsy tulee jopa vaikeutumaan nykyisestä. Hän ilmoitti sen takia äänestävänsä todennäköisesti hallituksen sote-pakettia vastaan.

Lepomäki ei vielä osaa kertoa, minkälaisia ajatuksia hänen näkemyksensä herättää kokoomuksen eduskuntaryhmässä.

– Kokoonnumme vasta tänään iltapäivällä, hän kertoi.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa hän kuitenkin kertoo vaihtaneensa joitain viestejä ”oikein yhteistyökykyisessä sävyssä”.

Ulostulo oli täysin minun oma.

Eilen uutisoinnin yhteydessä nousi esiin erilaisia näkemyksiä siitä, kuinka paljon Lepomäki ja Orpo ovat keskustelleet Lepomäen esittämistä näkökulmista ennen eilistä tiedotustilaisuutta. Orpon mukaan Lepomäen näkemys tuli hänelle yllätyksenä.

Nyt Lepomäki kertoo Demokraatille, että uutisoinnissa sanat saattoivat mennä hieman solmuun.

– Tottakai olen puhunut pitkän aikaa sote-ratkaisun vaikeuksista. Mutta tämä ulostulo oli täysin minun oma, ja kannan siitä vastuun, hän kertoo.

– En missään nimessä olisi halunnut sotkea kokoomuksen ministeriryhmää siihen mukaan.

Lepomäki ei usko olevansa osa mitään kokoomuslaista salaliittoa, jonka kärkenä hän itse on.

– Ellei salaliittona sitten pidetä sitä, että valtaosa meidän kentästä on sitä mieltä, ettei tätä tulisi edistää, hän kuitenkin totesi viitaten sote-uudistukseen.

Toimittajat: Simo Alastalo ja Topi Juga

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat