Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

STTK:n viestintäjohtaja hämmentää twiitillään: “Miksi 10-lapsista lestadiolaisperhettä pitää tukea kotihoidontuen avulla tilanteessa, jossa uskonto kieltää ehkäisyn?”

Professori Heikki Hiilamon mukaan perhevapaauudistuksen kaatoi kiista kotihoidon tuesta. Hiilamon mukaan se on menneiden vuosikymmenten ajattelun leimaama ratkaisu, jolla on hyvin vähän kosketuspintaa nykytilanteeseen.

Professorin Ylelle kirjoittamaa kolumnia on jaettu sosiaalisessa mediassa, missä on muodostunut hämmentävä keskustelu Twitterissä, missä toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n viestintäjohtaja Marja-Liisa Rajakangas kommentoi kysymystä kotihoidontuesta osana keskusteluketjua.

Rajakangas sanoo vastauksessaan muun muassa Helsingin keskustan puheenjohtajalle Antti Siika-aholle haluavansa tietää, miksi esimerkiksi 10-lapsista lestadiolaisperhettä pitää tukea kotihoidontuen avulla tilanteessa, jossa uskonto kieltää ehkäisyn.

“Siis: uskonto kieltää ehkäisyn. Sillä kotihoidontuella tuetaan silloin myös siis uskontoa”, Rajakangas kirjoittaa.

Siika-aho on ilmeisen haluton käymään keskustelua Rajakankaan ottamasta tulokulmasta.

“No tuota. Mielenkiintoista pohdintaa sinulla. Saattaisin olla vielä enemmän tyrmistynyt, mikäli olisin osa ko. uskoa. Ei tästä sen enempää osaltani.”

Rajakangas, joka johtaa STTK:n viestintää ja vastaa viestinnän strategisesta suunnittelusta, ei kuitenkaan jätä aihetta tähän ja saa Siika-ahonkin vielä kommentoimaan.

“Siitä mistä ei voi puhua, pitää siis vaieta. Näin Suomessa vuonna 2018”, Rajakangas provosoi.

“No itse en ainakaan suostu vetelemään yhtäläisyysmerkkejä uskontojen ja tukimuotojen välille”, Siika-aho vastaa.

“Uskontojen, politiikan ja tukien välinen yhteys on totta, ja muuallakin kuin Suomessa. Ei nyt kannata heittäytyä naiiviksi”, Rajakangas jatkaa.

Tässä vaiheessa Siika-aho alkaa saada tarpeekseen.

“Nyt hei oikeasti: en ala tuommoiseen. Mietipä vielä ajatuksiasi.”

Rajakangas kuitenkin jatkaa.

“Uskonto ja politiikka kietoutuvat kaikkialla maailmassa yhteen ja myös Suomessa. – Ei siinä ole mitään sen kummempaa “mietittävää”. Ja siitä pitää voida puhua.”

Lopulta Siika-aho pyytää Rajakangasta vielä harkitsemaan alkuperäisen kommenttinsa sisältöä uudelleen.

“En saata mitenkään allekirjoittaa sen alkuperäistä sisältöä tuen yhteydestä uskontokuntiin tms.”

Nyt Rajakangas kuittaa:

“Ei tarvitse mitään “allekirjoittaa”. En minäkään allekirjoita tässä mitään. Kunhan pohdin asioita ja eri kulmista.”

Lopulta Helsingin keskustan puheenjohtaja tokaisee selvästi jo hermostuneena, ettei ala käydä keskustelua pohdinnoista, joissa on “lähtökohtaisestikin vinksallaan ihan kaikki”.

Myös moni muu keskusteluketjuun osallistuva hämmästelee Rajakankaan puheita.

“Käsittämätön ajatus sinulta – missä kunnioitus ja suvaitsevaisuus toisia kohtaan? Entäs jos kotihoidontuki kielletään kaikilta ay-liikkeen jäsenten lapsilta, tietyn poliittisen ideologian omaksuneilta tai perheiltä, jotka asuvat rivitalossa? No, outoja kysymyksiä kaikki tyynni”, kirjoittaa yksi twiittaajista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE