Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Suna Kymäläinen: ”Tämä on merkittävä päätös koko Etelä-Karjalan ja Itä-Suomen kannalta”

Ruokolahtelainen liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) iloitsee valtioneuvoston budjettiriihen yhteydessä tehtyyn päätökseen rahoituksesta Saimaan kanavan sulkujen pidentämiseen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tämän vuoden neljännessä lisätalousarviossa päätettiin 5 miljoonan euron määrärahasta kanavan vedenpinnan nostoon. Samalla tehtiin kirjaus siitä, että kanavan sulkujen pidentämiseen suurempien aluksien mahdollistamiseksi palataan syksyn talousarviokäsittelyssä.

Saimaan kanavan sulkujen pidentäminen mahdollistaa jopa noin 90 000 rekkalastin siirtämisen maanteiltä vesireitille. Sulkujen pidennys kasvattaa huomattavasti kanavassa liikennöivien alusten kapasiteettia, mikä lisää kuljetusten tehokkuutta. Nämä tekijät myötävaikuttavat kuljetuksista aiheutuvia päästöjen vähentämiseen.

Jo pitkään Saimaan kanavan sulkujen pidentämistä vaatinut Kymäläinen on tyytyväinen siihen, että hallitus ja pääministeri ovat ymmärtäneet vesiliikenteen kehittämisen tarpeet.

”Tämä on merkittävä päätös koko Etelä-Karjalan ja Itä-Suomen kannalta, jolla on huomattavia vaikutuksia teollisuuteen ja sitä kautta alueen työllisyyteen. Sisävesiliikenteen kehittäminen edistää myös hallituksen kunnianhimoisia ilmastotavoitteita, kun liikenne siirtyy maanteiltä vesille, Kymäläinen toteaa tiedotteessa.

Lisäksi kanavan liikennöintiä kehittämällä luodaan aiempaa paremmat mahdollisuudet Saimaan matkailun edistämiseen.

”Olen uupumatta pitänyt sulkujen pidentämisen tärkeyttä esillä jo nykyisen pääministeri Sanna Marinin (sd.) ollessa liikenne- ja viestintäministerinä, joten on hienoa nähdä, että nyt on tehty päätös hankkeen toteuttamisesta. Hanke on myös linjassa sisävesiliikenteen kehittämistä päästöjen vähentämiseksi koskevan hallitusohjelmakirjauksen kanssa”, Kymäläinen painottaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE