Urheilu

Sunnuntaisuomalainen: Myös suomalainen alasarjajalkapallo houkuttelee vedonlyöntihuijareita

Suomalainen alasarjajalkapallo, erityisesti kolmanneksi korkein sarjataso Kakkonen, on kiinnostava kohde kansainvälisille vedonlyöntihuijareille. Näin kertoo Sunnuntaisuomalainen uutisessaan.

Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) tutkintapäällikön Jouko Ikosen mukaan Kakkosessa pelaa vuosittain useita joukkueita, joiden peleissä esiintyy ottelumanipulaatiota.

Myös Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande myöntää, että Kakkonen on suomalaisista jalkapallosarjoista haavoittuvin.

Hänen mukaansa ottelumanipulaatio on vakava ongelma, mutta Suomessa se ei ole vielä riistäytynyt käsistä. Casagranden mukaan huhuja liikkuu aina enemmän kuin manipulointitapauksia paljastuu.

– Suomessa varsinaiset epäilyt voi joka vuosi laskea yhden käden sormilla, hän kuitenkin toppuuttelee.

Huijareille otteluiden manipulointi on Sunnuntaisuomalaisen uutisen mukaan melko riskitöntä, sillä nykyisen lain vuoksi poliisin on vaikea tutkia epäilyjä.

Ammattivedonlyöjä Antti Koivulan mukaan Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla eli Kakkosessa olisi enemmän fiksausepäilyjä kuin muissa maan jalkapallosarjoissa.

Koivula uskoo, että Kakkosessa olisi joka kausi kahdesta kuuteen jouk­kuetta, joiden peleissä esiintyy ottelumanipulaatiota.

– Tämä ei ole uusi ilmiö. Olen seurannut suomalaista jalkapalloa toistakymmentä vuotta, ja aina tätä on ollut. Ennen asiasta ei niin puhuttu, ja summat olivat pienempiä, hän väittää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat