Politiikka

Suomalaiset innostuivat armokuolema-aloitteesta: Hurja nimipotti kasassa alle viikossa

lehtikuva / sari gustafsson
lehtikuva / sari gustafsson
lehtikuva / sari gustafsson

Eutanasia-kansalaisaloite hyvän kuoleman puolesta on kerännyt viikossa yli 27 000 kannatusilmoitusta. Sen alullepanijat ehdottavat, että eduskunta ryhtyy lainvalmistelutoimenpiteisiin eutanasialain säätämiseksi ja eutanasian laillistamiseksi Suomessa.

Eduskuntakäsittelyyn vaaditaan vähintään 50 000 kannatusilmoitusta puolen vuoden aikana. Aloite on toisin sanoen lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti.

Aloitteen puuhahenkilöiden mukaan eutanasialaki tarvitaan lisäämään elämän loppuajan vaihtoehto niille kanssaihmisillemme, jotka eivät saa sietämättömiin kärsimyksiinsä riittävää lievitystä hyvästäkään palliatiivisesta hoidosta.

Aloitteen takana on myös entisiä kansanedustajia, muun muassa SDP:n Ilkka Taipale.

Aloitteen perusteluissa sanotaan:

”Niiden ihmisten lukumäärä, joiden voidaan olettaa vuosittain tulevan tässä aloitteessa ehdotettujen kriteereiden mukaisesti eutanasialain piiriin, koostuu enintään muutamasta sadasta yksilöstä. Heistä jokainen on muutoinkin piakkoin menehtymässä tautiinsa, jota lääketieteen parhaimmallakaan asiantuntemuksella ei voida parantaa. Kun muuta vaihtoehtoa ei ole, eutanasian toteuttamisella heillä on mahdollisuus saada hyvä kuolema sitä nopeuttamalla.

Kun on käytetty loppuun lääketieteelliset kivunlievittämisen keinot ja kärsivät kanssaihmisemme haluavat omasta vapaasta tahdostaan ja oman vakaan päätöksen mukaan kuolinapua, eutanasia merkitsee heille sanamukaisesti hyvää kuolemaa.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat