Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Suomen Journalistiliitto eroaa Kansainvälisestä Journalistiliitosta – syynä hallinnolliset ongelmat

LEHTIKUVA / TROND H. TROSDAHL

Suomen Journalistiliitto on ilmoittanut eroavansa Kansainvälisestä Journalistiliitosta (IFJ).

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Myös Tanskan, Norjan ja Islannin journalistiliitot ilmoittivat eroavansa IFJ:stä.

Eron syyksi kerrotaan yli kymmenen vuotta jatkuneet hallinnolliset ongelmat, joita IFJ ei ole Suomen liiton mukaan pystynyt korjaamaan.

-  Olemme tyytymättömiä muun muassa kongressien ja vaalien järjestelyihin sekä päätöksenteon läpinäkymättömyyteen, sanoi Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho liiton tiedotteessa.

Ahon mukaan Suomen Journalistiliitto ei ole myöskään saanut tyydyttävästi tietoja IFJ:n taloudesta, vaikka Pohjoismaat ovat olleet kansainvälisen järjestön suuri rahoittaja.

Suomen Journalistiliiton ero astuu voimaan heinäkuun lopulla. Suomen Journalistiliiton jäsenet voivat hakea IFJ:n kansainvälistä pressikorttia ja hyödyntää IFJ:n jäsenpalveluja vielä puolen vuoden ajan.

Suomen Journalistiliitto on ollut IFJ:n jäsen vuodesta 1956. Suomen liitto jatkaa Euroopan Journalistiliitto EFJ:n jäsenenä.

Ahon mukaan eurooppalaisen järjestön toiminta on ollut läpinäkyvää. Suomen Journalistiliitto käyttää Ahon mukaan IFJ:n jäsenmaksuista vapautuvan rahan solidaarisuustyöhön.

-  Jäsenemme haluavat tukea kollegoja kehittyvissä maissa ja siellä, missä sananvapaus on heikko, Aho kertoo tiedotteessa.

Myös mahdolliset mallit yhteistyöstä Pohjoismaiden journalistiliittojen kanssa ovat Suomen Journalistiliiton harkinnassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE