Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

”Suomen paikka on EU:n eturivissä, pohjoista ulottuvuutta korostaen” – Itämeren komissio kokoontuu Oulussa

Lehtikuva / Markku Ulander
Kokouksen pääpuheenvuoron pitää Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

Euroopan alueiden kehittämiseen keskittyvään yhteistyöverkostoon kuuluva Itämeren komissio kokoontuu maanantaina Ouluun. Kansainvälisen kokouksen pääpuheenvuoron pitää Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.).

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Tuppuraisen puheenvuoro käsittelee alueiden roolia Euroopan alueellisessa kehittämisessä, saavutettavuudessa ja ilmastomuutoksen torjunnassa. Tuppuraisen mukaan Suomen EU:n puheenjohtajuuskausi loi erinomaiset kontaktit viime vuonna aloittaneen uuden Euroopan komission ja Euroopan parlamentin kanssa. Suomi kuuli puheenjohtajamaana kaikkien Euroopan unionin jäsenmaiden kannat ja teki siltä pohjalta esityksen EU:n rahoituskehyksestä vuosille 2021–2027.

– Viime vuoden EU-puheenjohtajakaudella aloitettua hyvää työtä on tärkeää jatkaa. Suomen paikka on EU:n eturivissä, pohjoista ulottuvuutta korostaen. Tämä korostuu erityisesti EU:n tulevaisuuteen vaikuttavien suurten kysymysten kohdalla, ministeri Tuppurainen sanoo tiedotteessa.

Vihreän kehityksen kasvustrategia puhuttaa kokouksessa.

Pohjois-Pohjanmaan liiton johtamaan kokoukseen saapuu osallistujia Ruotsista, Saksasta, Puolasta, Virosta ja Suomesta. Itämeren hallituksen puheenjohtajana toimii Jari Nahkanen Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksesta.

Kokouksessa on määrä keskustella myös EU:n uudesta vihreän kehityksen Green Deal -kasvustrategiasta ja siitä, mitä se tarkoittaa Itämeren alueelle. Strategia vaikuttaa metsäbiotalouteen, liikenteeseen ja energian tuotantoon, ja sillä on myös vaikutuksia EU:n arktiseen politiikkaan.

– Eurooppalaisen yhteistyön kannalta meidän alueellemme on keskeistä TEN-T-verkon eli Euroopan laajuinen liikenneverkon tulevaisuus. TEN-T-verkko määrittelee Euroopan merkittävimmät liikenneyhteydet, joihin panostetaan EU:n yhteisiä veroja. Meidän tavoitteemme on ulottaa nykyinen verkko kattamaan myös Pohjois-Suomi ja Pohjois-Ruotsi, Itämeren komission puheenjohtaja Jari Nahkanen sanoo.

Itämeren komissio on yksi kuudesta kansainvälisen yhteistyöjärjestö Perifeeristen merellisten alueiden liiton (CPMR) alueellisesta komissiosta. Itämeren komission ja sen emo-organisaation tavoitteena on lisätä alueiden osallistumista EU:n integraatiosta käytävään keskusteluun ja vähentää kilpailukykyeroja EU:n keskeisten ja perifeeristen seutujen välillä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE