Politiikka

”Suomi ei saa siirtää työvoimapulaansa toisille maille”

valmet automotive
Uudessakaupungissa on ollut pulaa autontekijöistä. Pula vaivaa myös julkista sektoria.
valmet automotive
Uudessakaupungissa on ollut pulaa autontekijöistä. Pula vaivaa myös julkista sektoria.
valmet automotive
Uudessakaupungissa on ollut pulaa autontekijöistä. Pula vaivaa myös julkista sektoria.

Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU ry haastaa viranomaiset, työnantajat, rekrytointiyritykset ja kunnat varmistamaan, että ulkomaisten työntekijöiden rekrytointi tapahtuu eettisesti ja oikeudenmukaisesti.

– Työelämän pelisääntöjen ja työolosuhteiden tulee olla kaikille reilut. Työpaikoilla pitää olla nollatoleranssi työpaikkakiusaamiseen, syrjintään ja rasismiin, FIPSUn puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine (JHL) sanoo.

FIPSU edellyttää, että ulkomailta rekrytoidaan ammattilaisia tehtäviin, joihin työnhakijoilla on koulutus ja pätevyys. Työntekijöille, jotka eivät voi tehdä koulutustaan vastaavaa työtä, on luotava koulutusväylä.

– Koulutusväylän on taattava suomalaisen koulutuksen mukainen osaamistaso ja mahdollisimman nopea työllistyminen vastaaviin tehtäviin, FIPSUn varapuheenjohtaja Olli Luukkainen (OAJ) sanoo.

Työnantajan tulee myös tarjota työntekijöille kielenopetusta, jolla varmistetaan riittävä kielitaito.

– Riittävä kielitaito tarkoittaa sitä, että asiakkaan, työntekijän tai työyhteisön turvallisuus ei vaarannu tai ole uhattuna, FIPSUn hallituksen jäsenet Jaana Dalén (Super) ja Anna-Leena Brax (Tehy) sanovat.

Tulevaisuudessa julkisten palvelujen tarve lisääntyy ja monimuotoistuu.

– Valtion ja kuntien tulee varautua ulkomaisen työntekijän perheenjäsenten maahanmuuttoon liittyviin haasteisiin ja kustannuksiin, lisäävät FIPSUn hallituksen jäsenet Maija Pihlajamäki (Jyty) ja Niko Simola (Pardia).

Kun ulkomaista työvoimaa rekrytoidaan Suomeen, rekrytoinnin on oltava valvottua toimintaa. Työntekijät eivät saa joutua maksamaan rekrytointifirmoille siitä, että he saavat töitä ulkomailta.

– Meidän on kannettava vastuuta julkisista palveluista myös globaalisti. Suomi ei saa siirtää omaa työvoimapulaansa muiden maiden kannettavaksi. Ammattitaitoisen työvoiman maahanmuutto Suomeen ei saa rapauttaa lähtömaiden julkisia palveluja eikä vinouttaa lähtömaiden koulutusjärjestelmää tuottamaan ammattilaisia muiden maiden tarpeisiin, muistuttaa Päivi Niemi-Laine (JHL).

FIPSU julkistaa teesinsä ulkomaisen työvoiman rekrytoinnista tänään kansainvälisen siirtolaisuuden päivänä 18.12.2017.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat