Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Suomi kohtaa huomenna Venäjän Pietarissa – ”Vastaan tulee ärsytetty ja aggressiivinen joukkue”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Onni Valakari Suomen miesten jalkapallon A-maajoukkueen Huuhkajien harjoituksissa Zelenogorskissa Pietarissa Venäjällä 15. kesäkuuta.

Panokset eivät voisi olla suuremmat, kun Suomi kohtaa keskiviikkona jalkapallon miesten EM-turnauksessa Venäjän. Voitto Venäjästä nostaisi Suomen kuuteen pisteeseen ja toisi jatkopaikan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kustakin EM-lohkosta kaksi parasta etenee neljännesvälieriin. Niihin pääsee myös neljä parasta lohkokolmosta. Suomen lohkossa kolme joukkuetta saattaa päätyä kuuteen pisteeseen, mutta voitto Venäjästä riittäisi Huuhkajille lohkokolmosten vertailussa.

Tasapelikin olisi Huuhkajille iso askel kohti neljännesvälieriä. Päävalmentaja Markku Kanerva ja keskikentän Joni Kauko vakuuttivat tiistain lehdistötilaisuudessa, ettei joukkue hae keskiviikkona pelkästään tasatulosta.

–  Se olisi väärä asenne, ja peli menisi helposti liian passiiviseksi, Kauko sanoi.

Vastassa ärsytetty Venäjä

Suomi ja Venäjä iskevät Pietarin stadionilla yhteen erilaisista lähtökohdista. Suomi voitti EM-avauksessaan Kööpenhaminassa yllättäen Tanskan 1–0. Venäjä hävisi kotiyleisönsä edessä Pietarissa Belgialle 0–3.

Belgia on kivikova, mutta Venäjän esitys keräsi ankaraa kritiikkiä. Sitä ropisi sekä pelaajille että päävalmentaja Stanislav Tshertshesoville.

–  Tshertshesov on kokenut valmentaja ja työskennellyt ennenkin paineiden alla, mutta tilanne ei ole heille helppo. Vastaan tulee ärsytetty ja aggressiivinen joukkue, Kanerva sanoi.

Venäjä on varioinut ryhmitystään, mutta Belgiaa vastaan se pelasi muodostelmalla 4–2–3–1. Kärjessä pelannee järkälemäinen Artjom Dzjuba.

–  Dzjuba on boksissa vaarallinen ja pystyy jatkamaan palloja sekä viimeistelemään, muttei Venäjän hyökkäyspelaaminen ole pelkästään hänen varassaan, Kanerva muistutti ja mainitsi hyökkäävinä keskikenttämiehinä viihtyvät Aleksandr Golovinin sekä Aleksei Mirantshukin.

Kauko uskoo, että suomalaispelaajilta löytyy voimaa Dzjuban kanssa painimiseen.

–  Hän on aika iso ja selkeä ase, jota Venäjä käyttää. Saimme vähän Tanska-pelissä osviittaa vastaavasta, kun vastustaja pani lopussa pari korstoa kärkeen.

Tähänastisen valmennusuran isoin saavutus

Tanska-ottelu jää aikakirjoihin myös Christian Eriksenin kentälle lyyhistymisestä avauspuoliajan lopussa. Sydänpysähdyksen saanut tanskalaistähti on kertonut voivansa hyvin.

–  Toki maailmanmestarin (Ranskan) kellistäminen maaottelussa oli kova näyttö, mutta painoarvo huomioiden se oli valmennusurani isoin suoritus. Siitä kiitos pelaajille, jotka sen käytännössä toteuttivat, Kanerva sanoi Tanska-voitosta.

Suomi oli Tanskaa vastaan valtaosan pelistä ottavana puolena. Venäjä tullee prässäämään ainakin ottelun alussa hanakasti.

–  Syöttötarkkuutta paremmaksi Tanska-peliin verrattuna. Siihen tietysti liittyvät oikein ajoitetut liikkeet. Meillä saattaa olla iskun paikka, kun Venäjä menettää pallon. Tilanteenvaihtopelaaminen ei ole heillä ehkä aina ihan yhtenäistä, Kanerva sanoi.

Totutusta poiketen joukkueet eivät päässeet harjoittelemaan peliä edeltävänä päivänä ottelustadionille. Huuhkajat harjoitteli tiistaina Zelenogorskissa eli Terijoella.

Suomen joukkueen terveystilanne on hyvä. Keskuspuolustaja Joona Toiviota on vaivannut varvas, mutta hänkin lienee pelikunnossa. Suomi ja Venäjä kohtaavat keskiviikkona Pietarissa B-lohkon ottelussa, joka alkaa kello 16. Koronatilanteen takia otteluun pääsee noin 30  000 katsojaa eli suunnilleen puolet katsomokapasiteetista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE