Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Supon uusi päällikkö on nimitetty

LEHTIKUVA / TROND H. TROSDAHL

Suojelupoliisin eli supon uudeksi päälliköksi on nimitetty valtiotieteiden tohtori Juha Martelius. Hallitus päätti nimityksestä yleisistunnossaan tänään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Martelius siirtyy supon päälliköksi sisäministeri Mari Rantasen (ps.) valtiosihteerin tehtävistä.

Sisäministeriön tiedotteen mukaan Marteliuksen valintaa puolsi hänen pitkä johtamiskokemuksensa puolustusministeriöstä, eduskunnasta ja suojelupoliisista.

Hänen vahvuudekseen kerrotaan “suojelupoliisin toimintaan liittyvä laaja-alainen yhteiskunnallinen ja kansainvälinen tarkastelunäkökulma”.

Ennen valtiosihteerin pestiään Martelius toimi puolustusministeriön apulaisosastopäällikkönä. Hän on työskennellyt aiemmin supossa erikoistutkijana ja analyysitoimiston päällikkönä.

Martelius nousi jo ennakkoarvioissa esiin vahvana ehdokkaana supon johtoon. Tehtävään haki 19 ihmistä, joista nimekkäimpiin kuului Marteliuksen lisäksi sisäministeriön kansallisen turvallisuuden yksikön johtaja Petri Knape.

Hakuaika supon päälliköksi päättyi tammikuun puolivälissä. Paikka avautui haettavaksi vuodenvaihteessa, kun tehtävää aiemmin hoitanut Antti Pelttari siirtyi eduskunnan pääsihteeriksi. Hän toimi suojelupoliisin johdossa vuodesta 2011 lähtien.

Uutista päivitetty klo 14.14

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE