Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

”Suuri osa menee jonninjoutavaan konsulttipuuhasteluun” – Heinäluoma vaatii rahanjaon keskeyttämistä

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan varajäsen Eveliina Heinäluoma (sd.) vaatii, että Business Finlandin avustusten jako pitää keskeyttää välittömästi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hänen mielestään avustusten jaon ohjeistus on myös arvioitava uudelleen.

– Julkisuudessa olleet tiedot viittaavat siihen, että suuri osa avustuksista menee jonninjoutavaan konsulttipuuhasteluun eikä auta todellisissa vaikeuksissa olevia yrittäjiä, hän perustelee tiedotteessa.

Heinäluoman mukaan julkisuuteen tulleet tiedot herättävät suuren huolen, kohdistuvatko Business Finlandin tuet nyt oikein.

Business Finlandin kautta on päätetty ohjata 200 miljoonaa euroa yritysten kehittämishankkeisiin ja ensitiedot kertovat, että maksimituen saajien joukossa on yrityksiä, joiden on vaikea nähdä olevan eniten koronasta kärsineiden joukossa, Heinäluoma ihmettelee.

– Monien ravintola-alan ja matkailuyrittäjien työt ovat keskeytyneet kokonaan, mutta heidän hätäänsä yhteiskunta ei ole reagoinut. Sen sijaan vakavaraiset ja täysimääräisiä verovapaita osinkoja jakavat yhtiöt nauttivat Business Finlandin maksimiavustuksista.

Heinäluoma huomauttaa, että Business Finlandin toimitusjohtaja on sanonut tutustuneensa avustuspäätöksiin ja pitävänsä niitä korkeatasoisina.

– Tämä viittaa siihen, että joko jakokriteerit tai niiden tulkinta on täysin toisessa reunassa kansalaisten ja päättäjien tärkeysjärjestyksen kanssa. Siksi avustuspäätösten teko tulee keskeyttää välittömästi ja ennen jatkamista käydä avustuskriteerit uudelleen läpi. Muutoin voi käydä niin, että puurokupille ensimmäiseksi ehtineet tulevat kylläisiksi, mutta muiden nälkäisten tullessa paikalle on lautanen tyhjä.

Heinäluoma pitää välttämättömänä, että elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) tulee valtiovarainvaliokuntaan vielä tällä viikolla selvittämään avustuspäätösten ohjeistusta ja järjestelmän toimivuutta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE