Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Taistelut Bahmutissa jatkuvat yhä – Ukraina saanut niskalenkkiä Wagnerin taistelijoista

AFP / LEHTIKUVA / SERGEY SHESTAK

Taistelut Bahmutin kaupungissa ja sen ympäristössä Itä-Ukrainassa jatkuvat edelleen, vaikkakin Venäjän hyökkäyksien määrä on vähentynyt verrattuna viime viikkoihin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Näin kertoi Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tiedustelukatsauksessaan keskiviikkona.

Ukrainalaisten tärkeimpiin saavutuksiin viime viikkoina kuulunee se, että ukrainalaiset ovat saaneet työnnettyä Wagner-palkkasotilasyhtiön taistelijoita kauemmas pikkutiestä, joka on Ukrainan joukkojen tärkein huoltoreitti alueella.

Venäjä väitti viikonloppuna Wagnerin taistelijoiden saaneen Azomin-tehdaskompleksin Bahmutin pohjoispuolella täysin haltuunsa. Britannian puolustusministeriön mukaan alueella kuitenkin todennäköisesti taistellaan edelleen, kuten on taisteltu jo kahden viikon ajan.

Koska Wagner on vahvistanut vapauttaneensa ainakin 5  000 vankilasta värväämäänsä taistelijaa heidän sopimuksiensa loputtua, Venäjällä on todennäköisesti pulaa sotilaista, mikä vaikeuttaa sen hyökkäyksiä alueella.

YHDYSVALTALAISET ja ranskalaiset analyytikot kertoivat keskiviikkona, että Venäjä on suuntaamassa yhä enenevässä määrin kyberhyökkäyksiä Ukrainan eurooppalaisiin liittolaismaihin.

Ranskalaisen Thales-yhtiön raportin mukaan Venäjä suuntaa kyberiskuja Puolaan sekä Pohjoismaihin ja Baltiaan. Niillä yritetään kylvää epäsopua ja edistää sodanvastaista mielialaa.

Microsoftin aikaisemmin tässä kuussa julkaiseman uhka-arvion mukaan venäläiset toimijat ovat suunnanneet iskuja ainakin 17:ään Euroopan maahan kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen viikon aikana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE