Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Taleban-järjestö kertoo pudottaneensa amerikkalaisen tiedustelukoneen

Taleban-järjestö kertoo pudottaneensa amerikkalaisen tiedustelukoneen Afganistanin itäosassa. Yhdysvallat ei ole vahvistanut asiaa. BBC:n mukaan kone putosi Deh Yakin piirikunnassa Ghaznissa. Ghazni on valtaosin talebanien hallussa, joten viranomaisten pääsy koneen luokse on hankalaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Sosiaalisessa mediassa leviävien videoiden perusteella kyseessä olisi amerikkalainen Bombardier-tiedustelukone. Vahvistamattomien tietojen mukaan koneessa olisi ollut joukko amerikkalaisia sotilaita.

Ensimmäiset tiedot koneen putoamisesta tulivat jo päivällä, mutta tuolloin ei tiedetty, millainen kone oli kyseessä. Tuolloin arveltiin, että kyseessä olisi ollut Afganistanin kansallisen lentoyhtiön Ariana Airlinesin kone, mutta lentoyhtiö kiisti tiedot. Lentoyhtiön mukaan kaikki sen maanantain lennot ovat laskeutuneet turvallisesti.

Lentoturmat ovat tavallisia Afganistanissa. Edellisen kerran siviilikone putosi Afganistanissa toukokuussa 2010, kun Pamir Airwaysin lentokone putosi huonossa säässä Kunduzissa maan pohjoisosassa. Koneessa oli kuusi miehistön jäsentä ja 38 matkustajaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE