Elokuva

Tällainen on Ylen vastaus tanskalaiselle Silta-menestyssarjalle — ”Julmasti tapettu ja poliisille härnäävän teatraalisesti aseteltu uhri, lapsi väkivallan kohteena…”

Yle Kuvapalvelu
Ville Virtanen vakuuttaa jälleen poliisitutkijan roolissa, nyt uutuussarjassa Sorjonen.
Yle Kuvapalvelu
Ville Virtanen vakuuttaa jälleen poliisitutkijan roolissa, nyt uutuussarjassa Sorjonen.
Yle Kuvapalvelu
Ville Virtanen vakuuttaa jälleen poliisitutkijan roolissa, nyt uutuussarjassa Sorjonen.

Kotikatsomon pitkä kausisarja Sorjonen on tehty huolella ja rahalla. Rahaa on palanut siihen malliin, että sarjan tuotantoyhtiökin ennätti mennä nurin ennen kuin uudesta tutantokaudesta ehdittiin panna nimet paperiin.

Kyllä tv-ykkösen se diili kannattaa tehdä. Sorjonen on ihan vertailun kestävää skandi noiria.

Pohjoismaiseen viitekehykseensä tämä uusi suomalainen poliisisarja kiinnittyy heti alkukuvillaan. Ilmakuvaa öisestä Helsingistä, julmasti tapettu ja poliisille härnäävän teatraalisesti aseteltu uhri, lapsi väkivallan kohteena…

”Sillan” neljäs tuotantokausi tässä onkin katselussa? Tunnusmusakin on trendikkään tanskalaiskaksikon tekoa.

Miikko Oikkosen ideoiman sarjan vaikutteiden läpinäkyvyys vähän häiritsee, mutta omaperäisiäkin aineksia ujuu kuviin sarjan edetessä.

Alussa KRP:n huippututkija Kari Sorjonen saa siirron pääkaupungista Lappeenrantaan. Sorjosen siviilielämä ja perheasiat tuntuisivat olevan vähän vähemmän vinksallaan kuin skandinaavisissa rikossarjoissa keskimäärin, vaikka vaimo on toipumassa syövästä ja tytär keskellä hankalinta murrosikää. Mutta päällisin puolin perheessä vallitsee harmonia.

Uusi työympäristö ja -yhteisö Saimaan rannoilla toista maata. Sorjosen omintakeiset työmetodit ja hieman kulmikkaana näyttäytyvä itsellisyys aiheuttavat ristiriitoja niin pomon kuin kollegoiden kanssa.

Itse rikosmysteeri on Nukkekodissa yhtä kiharainen kuin jo vertailuun heitetyssä Sillassa. Itärajan yli vyöryvä ammattirikollisuus ja ihmiskauppa sotkeutuvat lappeenrantalaiseen politiikan ja talouden paikallissuhmurointiin.

Ville Virtanen vakuuttaa nimiroolissa. Hän on nyt vielä uskottavampi ja ilmaisultaan hiotumpi kuin viime vuosikymmenen astetta kotikutoisemmassa mutta pätevässä poliisarjassa Kylmäverisesti sinun.

Kotikatsomo: Sorjonen. Yle TV1 sunnuntai 16.10. klo 21:05

ROLF BAMBERG

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat