Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Hallitus teki budjettiriihessä päätöksiä vakaasta ja kunnianhimoisesta, vihreästä kasvupolitiikasta

Istock

Talousvaliokunnan sd-edustajien mukaan Marinin hallitus on antanut tänään vahvan viestin Suomen elinkeinoelämälle ja vientiteollisuudelle kun se teki budjettiriihessä päätöksiä vakaasta ja kunnianhimoisesta, vihreästä kasvupolitiikasta, joka lisää Suomen kilpailukykyä ja parantaa yritysten toimintaympäristöä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Erityisesti teollisuuden sähköveron alentaminen EU:n minimitasolle sekä uusi sähköistämistuki energiaintensiiviselle teollisuudelle ovat tärkeitä uudistuksia ja vihreää kasvua ja teollisuuden sähköistymistä edistäviä päätöksiä, kommentoi talousvaliokunnan sd-vastaava Riitta Mäkinen tiedotteesa.

”On hyvä muistaa, että olemme matkalla puhtaaseen teknologiaan ja kestävään kasvuun nojaavaan yhteiskuntaan koronakriisistä huolimatta. Koronakriisitukien ja EU:n elvytysvälineen varat on suunnattava kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. Tästä näkökulmasta hallituksen päätös perustaa Ilmastorahasto Oy, jota pääomitetaan 300 miljoonalla eurolla vuoden 2020 aikana on niin ikään merkittävä”, SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen puolestaan painottaa.

Talous- ja ympäristövaliokunnan jäsen, kansanedustaja Hussein Al-Taee muistuttaa, että on puhuttava kilpailukyvyn kaikista osatekijöistä, kuten laadukkaista tuotteista ja palveluista, joilla on ja tulee olemaan globaalia kysyntää.

”On puhuttava innovaatio- ja tuotekehityspanoksista, joiden suunnan tulee olla nousujohteinen. Uuden kasvun hakemisessa ulkomailta valtio voi auttaa vienninedistämisellä, koordinoimalla ja kokoamalla yritysekosysteemejä sekä kannustamalla yrityksiä yhteistyöhön.”

Talousvaliokunnan jäsen Tuula Väätäinen kiittää hallitusta ilmastopäätöksistä, jotka hän näkee ennen kaikkea mahdollisuutena myös elinkeinoelämän kannalta:

”Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka on mahdollisuus suomalaisille yrityksille ja elinkeinoelämälle, kun se on pitkän tähtäimen politiikkaa ja ennakoitavissa, jotta yritykset uskaltavat investoida. Teollisuuden sähköistyminen avaa uudet, kymmenien miljardien arvoiset vientimarkkinat energiateknologian osaamiselle. Suomella on kaikki edellytykset vihreän kasvun edelläkävijäksi ja kärkimaaksi, kannustaa talousvaliokunnan jäsen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE