Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tämä on täydellinen linjamuutos suhteessa perussuomalaisten aiempiin koviin puheisiin”

Keskustan hallintovaliokuntaryhmän jäsenet Juha Pylväs, Mikko Kärnä, Hanna Huttunen ja Joonas Könttä katsovat perussuomalaisten tehneen maahanmuuttopoliittisen linjamuutoksen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Eduskunta keskusteli eilen tyttöjen sukupuolielinten silpomisen erillislailla kriminalisoivasta kansalaisaloitteesta ja perussuomalaistenkin linjana oli, ettei silpomisvaarassa olevia naisia ja tyttöjä voi palauttaa kotimaihinsa, kansanedustajat kirjoittavat tiedotteessaan.

– Tämä on täydellinen linjamuutos suhteessa perussuomalaisten aiempiin koviin puheisiin. Olemme tähän saakka olleet skeptisiä, kykenemmekö löytämään tässä maassa konsensuksen maahanmuuttopolitiikan suhteen, mutta eilisen jälkeen olemme toiveikkaita.

– Perussuomalaiset tulivat eilen keskustan inhimilliselle, mutta realistiselle linjalle. He vaativat vielä vaaliohjelmassaan, että kaikki humanitäärinen maahanmuutto on lopetettava ja kiintiöpakolaisuus lakkautettava. Eilen puolueen edustajat kuitenkin totesivat salissa, ettei silpomisuhan alla olevia naisia ja tyttöjä voi palauttaa kotimaihinsa. Tämä tarkoittaa, että perussuomalaiset eivät hyväksy palautuksia sellaisiin maihin kuin esimerkiksi Somalia, Etiopia, Nigeria, Egypti ja Irak, kansanedustajat jatkavat.

Kansanedustajien mukaan keskustan linja on aina ollut hädänalaisten auttaminen, mutta onnenonkijoiden ja turvapaikkamenettelyä väärinkäyttävien palauttaminen.

– Haluamme kiittää perussuomalaisia, jotka ovat lopultakin tulleet äärilaidalta järjellisen politiikan tielle. Tämän linjan mukaisesti oletamme, että perussuomalaiset tulevat myös tukemaan hallitusohjelman maahanmuuttopoliittisia linjauksia, jotka vastaavat puolueen eilen ilmoittamaa uutta linjaa. On todella hienoa, että myös perussuomalaiset ovat nyt löytäneet ihmisyysaatteen ja he ovat valmiina auttamaan kaikista heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä sekä naisia, neljä keskustalaista kansanedustajaa kirjoittaa tiedotteessaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE