Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Tanskan talousrikoksia tutkiva yksikkö luopui syytteistä kuutta Danske Bankin ex-johtajaa vastaan

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tanskan talousrikoksia tutkiva yksikkö on luopunut syytteistä kuutta entistä Danske Bankin johtajaa vastaan. Syyttäjä Per Fiigin mukaan tutkinnassa ei ilmennyt, että he olisivat syyllistyneet törkeään rahanpesulain rikkomiseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Fiig ei kertonut, epäilläänkö entistä toimitusjohtaja Thomas Borgenia ja entistä talousjohtaja Henrik Ramlau-Larsenia edelleen. Borgen sai potkut 2018, kun jupakka paljastui. Kummankaan asianajaja ei Tanskan yleisradioyhtiön mukaan halunnut kommentoida syytteitä.

Tapauksessa kyse on siitä, että Virossa toimineen Danske Bankin yksikön kautta epäillään kulkeneen epäilyttävää rahaa 200 miljardia euroa.

Fiig ei kertonut, onko asiassa vielä syytteitä vireillä yksittäisiä henkilöitä vastaan. Pankin toimintaa tutkitaan edelleen, ja se saattaa saada miljardien sakot rahanpesusta, myös muun muassa Yhdysvalloissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
6.3.2021
Rönnholm ihmettelee perussuomalaisten ”pelin politiikkaa” – kommentoi SDP:nkin ehdokkaiden vaikeutunutta tilannetta: ”Kaikki mahdollinen tehdään”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE