Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Tapaus-Penttinen: taitoluisteluseura HSK pyrkii sovintoratkaisuun Suomen Taitoluisteluliiton kanssa

lehtikuva / sari gustafsson
Kuva vuodelta 2009.

Taitoluisteluseura HSK pyrkii sovintoratkaisuun Suomen Taitoluisteluliiton kanssa valmentaja-asiassa, joka on hiertänyt liiton ja seuran välejä talven ajan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Liiton kurinpitolautakunta langetti valmentaja Mirjami Penttiselle tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

HSK:n uusi hallitus kertoi 9. maaliskuuta tiedotteessaan, että seitsemän viikkoa hyllytettynä ollut Penttinen palaa valmennustyöhön vaiheittain.

Taitoluisteluliitto lähetti HSK:lle selvityspyynnön asiasta ja kuuli lauantaina seuran johtoa.

– HSK:n kuulemistilaisuuden jälkeen liittohallitus on ilmoittanut, että se ei tehnyt kokouksessaan päätöksiä jatkotoimenpiteistä HSK:n osalta, vaan jätti asian pöydälle. Neuvottelut jatkuvat edelleen ja tavoitteena on löytää sovintoratkaisu mahdollisimman pian, HSK:n sunnuntaina lähettämässä tiedotteessa kerrottiin.

HSK teki aiemmin tällä viikolla käräjäoikeudelle niin sanotun turvaamistoimihakemuksen. Sen seurauksena käräjäoikeus väliaikaisesti kielsi Taitoluisteluliittoa tekemästä mahdollista päätöstä erottaa HSK jäsenyydestään.

– Olen pahoillani, että asian käsittely pitkittyy. Teemme asiassa kaiken voitavamme. On hyvin tärkeää, että osoitamme rohkeille ja epäkohdat esille tuoneille nuorille toimivamme luottamuksen arvoisesti ja että epäkohtiin puututaan, Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio sanoi lauantai-iltana STT:lle puhelimitse.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE