Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Tartuntaluvut hipovat ennätyksiä

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi perjantaina 748 uudesta koronavirustartunnasta Suomessa. Viime päivinä raportoidut tartuntaluvut ovat suurimpia Suomessa raportoituja päivittäisiä tartuntamääriä koko pandemian ajalta. Nykyistä korkeampia tartuntalukuja on raportoitu vain kolmannen korona-aallon huipulla maaliskuussa, jolloin THL raportoi enimmillään yli 800 tartunnasta päivässä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uusien koronatapausten määrä on kasvussa jo viidettä viikkoa. Kaksi viikkoa sitten THL raportoi päivittäin noin 300–400 uudesta tartunnasta. Alimmillaan tartunnat olivat kesäkuun puolivälissä, jolloin THL kertoi alimmillaan alle 30 tartunnasta päivässä.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 106 008.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on noin 106, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 57. THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on 183. Uudenmaan koronakoordinaatioryhmän mukaan Hus on leviämisvaiheen kynnyksellä.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 66 prosenttia Suomen väestöstä, THL kertoo. Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt vajaat 34 prosenttia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE