Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Tartuntamäärät nousussa EU-alueella – Ranskassa, Puolassa ja Slovakiassa ennätysmäärä

Istock

Puolassa on todettu ennätysmäärä uusia koronatartuntoja vuorokaudessa. Maassa on kirjattu vuorokauden aikana 1 587 tartuntaa, ja määrät ovat olleet jatkuvassa nousussa viime päivinä.

Demokraatti.fi/STT

Uusia tartuntoja on todettu paljon muun muassa Puolan keskiosassa, jossa sijaitsee pääkaupunki Varsova.

Myös Puolan naapurimaassa Slovakiassa rikottiin uusien tartuntojen ennätys vuorokaudessa, kun perjantaina todettiin yli 400 uutta tartuntaa.

Koronatartunnat ovat viime päivinä nousseet taas vauhdilla monissa Euroopan maissa, minkä vuoksi on otettu käyttöön tiukempia rajoituksia. Puolassa on osassa maata otettu käyttöön jo maskipakko, joka todennäköisesti laajenee lähipäivinä.

Niin Puolassa kuin Slovakiassakin tautimäärät ovat tähän mennessä pysyneet väkilukuun nähden varsin pieninä. Lähes 38 miljoonan asukkaan Puolassa tartuntoja on todettu yhteensä reilut 84 000.

Myös Ranskassa tartunnat nousevat

Myös Ranskan terveysviranomaiset kertoivat torstaina uudesta ennätyksestä uusien koronatartuntojen määrässä. Viimeisen vuorokauden aikana maassa oli todettu 16 096 uutta tartuntaa.

Pääkaupunki Pariisin sairaalatoiminnoista vastaavan AP-HP:n johtaja Francois Cremieux sanoi, että Pariisin sairaaloissa koronaviruspotilaiden määrä on kolmessa viikossa yli tuplaantunut 150:stä 330:een. Cremieux pelkää, että kuun lopussa potilaita on jo 600.

Ranskan hallitus päätti jo aiemmin tällä viikolla uusista rajoituksista baareissa ja ravintoloissa Ranskan suurimmissa kaupungeissa.

Ranskassa on varmistettu noin 500 000 koronavirustartuntaa. Virukseen liittyviä kuolemia on yli 31 500.
65 miljoonan asukkaan Ranskassa miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen on kuollut 483 ihmistä. Suomessa vastaava luku on 62.

Skotlanti seuraa Englantia ja Walesia

Britanniassa Englannissa ja Walesissa pubit suljettiin torstaina pääministeri Boris Johnsonin määräyksellä jo kello 22 eikä perinteiseen aikaan kello 23. Skotlanti seuraa Englantia ja Walesia pub-määräysten suhteen perjantaina.

Myös Britanniassa kerrottiin uudesta huippulukemasta päivittäisissä koronavirustapauksissa. Uusia tartuntoja oli torstaina varmistettu 6 634.

Yhteensä Britanniassa on koronaviruspandemian aikana havaittu hieman alle 420 000 tartuntaa ja siihen liittyviä kuolemia lähes 42 000.

68 miljoonan asukkaan Britanniassa on miljoonaa asukasta kohti koronavirukseen kuollut 616 ihmistä.

Ikäihmiset määrättiin sisätiloihin Moskovassa

Liikkumisrajoituksia laajennettiin perjantaina myös Espanjassa pääkaupunki Madridissa. Ne koskevat miljoonaa ihmistä ja kieltävät poistumisen omasta kotinaapurustosta muuhun kuin työntekoon, opiskeluun tai sairauteen liittyvistä syistä.

Myös Venäjällä pääkaupunki Moskovassa ikäihmisiä on määrätty pysymään sisätiloissa nousussa olevien tartuntojen vuoksi.
Moskovassa todettiin torstaina eniten uusia koronatartuntoja sitten kesäkuun lopun, 1 050. Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin mukaan myös sairaalaan joutuneiden määrät ovat kasvaneet huolestuttavasti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE