Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Teknologiateollisuuden Helle: ”Teollisuusliiton päätös oli suuri pettymys”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle pitää erittäin valitettavana, että Teollisuusliitto hylkäsi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan sovintoehdotuksen. Työnantaja Teknologiateollisuus olisi hyväksynyt sen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Sovintoehdotus sisälsi vain palkantarkistukset, sillä osapuolet olivat sopineet muista asioista jo ennen sovittelua. Sopimuskokonaisuus ei sisältänyt minkäänlaisia heikennyksiä työehtoihin. Myös niin sanotut kiky-tunnit olisivat poistuneet, Teknologiateollisuus toteaa tiedotteessa.

Teknologiateollisuuden mukaan ensisijaisena vaihtoehtona olisivat olleet paikalliset palkantarkistukset.

– Mikäli paikallista palkkaratkaisua ei synny, palkkoja tarkistetaan työehtosopimuksen ns. perälaudan mukaisesti. Piekkalan sovintoehdotus koski juuri tätä perälautaa. Perälaudan mukaan palkantarkistukset olisivat olleet kahden sopimusvuoden aikana yhteensä 1,6 prosenttia.

Teollisuusliiton ilmoittama lakko uhkaa ensi maanantaina 9. joulukuuta. Helteen mukaan se aiheuttaa teknologiateollisuudessa erittäin merkittäviä tuotannon menetyksiä.

– Työmarkkinoilla odotetaan teknologiateollisuuden päänavausta, jotta neuvottelujen suma alkaa purkautua. Teollisuusliiton päätös oli suuri pettymys. Työmarkkinoilla tarvitaan pikimmiten vastuullinen päänavaus, joka tukee kustannuskilpailukykyä ja työllisyyttä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE