Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

THL: Kymmeniä suomalaisia altistui koronavirukselle yksityistilaisuudessa Virossa – tarkkaile vointiasi, jos matkustit näillä laivoilla

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Matkustajia siirtymässä laivalta kaupunkiin Tallinnassa, Virossa 21. heinäkuuta 2020. Kuvituskuva.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo kymmenien suomalaisten altistuneen koronavirukselle Virossa järjestetyssä yksityistilaisuudessa. THL:n mukaan suurin osa altistuneista on palannut Suomeen, heihin on oltu yhteydessä ja valtaosa on asetettu varotoimena karanteeniin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

THL kertoo tiedotteessa, että kahdella Virossa 31.7.-2.8. yksityistilaisuuteen osallistuneella helsinkiläisellä on todettu koronavirustartunta. Heillä oli virukseen viittaavia oireita jo tilaisuuden aikana.

THL:n mukaan tilaisuuteen osallistui ja siten koronavirukselle altistui 81 ihmistä 14 eri kunnasta eri puolilta Suomea sekä muutama virolainen. Yli puolet altistuneita on helsinkiläisiä.

– Tapaus on esimerkki siitä, kuinka tauti voi levitä nopeasti eri alueille Suomessa. Edes lieväoireisena ei tulisi osallistua yleisötilaisuuksiin, lähteä töihin tai liikkua julkisilla paikoilla muuta kuin välttämättömissä asioissa, johtaja Mika Salminen sanoo THL:n tiedotteessa.

Kuntien ja sairaanhoitopiirien tartuntatautiviranomaiset ovat yhteistyössä THL:n kanssa olleet yhteydessä kaikkiin osallistujiin. Salmisen mukaan myös tilaisuuden järjestäjä on auttanut altistuneiden tavoittamisessa kiitettävästi.

Yli kaksikymmentä Suomeen palanneista on THL:n mukaan kuvaillut saaneensa koronavirukseen viittaavia oireita matkan jälkeen, mutta toistaiseksi testitulokset ovat olleet negatiivisia. Näin ollen jatkotartuntoja ei ole todettu, mutta tilannetta seurataan THL:n mukaan tarkasti.

THL kertoo, että suurin osa altistuneista palasi Suomeen 2.-3.8. Eckerö Line & Finbo Cargon, Tallink Siljan ja Viking Linen eri vuoroilla. THL kehottaa tiedotteessa kyseisillä laivoilla tuona ajankohtana matkustaneita tarkkailemaan vointiaan.

– Jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita, kuten hengenahdistusta, yskää, nuhaa, ripulia, kuumetta, kurkkukipua tai maku- ja hajuaistin heikkenemistä, ota yhteyttä alueesi terveydenhuoltoon tai tee Omaolo-oirearvio ja hakeudu testiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE