Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

THL: Suomessa on todettu 872 uutta koronatartuntaa

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Suomessa on raportoitu 872 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kyseessä on toistaiseksi suurin Suomessa raportoitu päivittäinen tartuntaluku.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7  499 tartuntaa, mikä on 3  561 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 3  938.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on koko Suomessa kahden viikon ajalta yli 135 sataatuhatta asukasta kohden. Edellisellä kahden viikon jaksolla luku oli 71.

Suurinta ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (221), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (179) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (152). Luvut ovat pyöristettyjä.

Edellisen kerran yhtä suuria päivittäisiä tartuntalukuja raportoitiin tämän vuoden maaliskuussa, kun 14.3. kerrottiin 863 uudesta tartunnasta.

Koronatartuntoja tilastoidaan myös näytteenottopäivän mukaan. THL:n mukaan tällä tavalla tilastoitujen koronatartuntojen päivittäinen ennätys on maaliskuun puolivälissä, jolloin yhtenä näytteenottopäivänä otettiin 892 positiivista koronavirusnäytettä.

Tehohoidossa olevien määrä tuplaantui maanantaista

THL:n mukaan Suomessa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on 95 ihmistä, joista tehohoidossa on 15.

Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut maanantaista kahdella ja tehohoidossa olevien määrä kahdeksalla. Tehohoidossa olevien määrä on siis kaksinkertaistunut maanantain jälkeen.

Suomen tartuntatautirekisteriin on kirjattu kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu nyt yhteensä 984.

Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE