Politiikka

”Tirsat ruumiiden vierellä” – IS kokosi kansanedustajien värikkäitä kesätyömuistoja

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kertoo kesätyönsä hautausmaalla hieman yllättäen opettaneen nukkumaan mitä eriskummallisissa paikoissa. Asian selviää tämän päivän Ilta-Sanomista.

Eerola kertoo Ilta-Sanomille, että hautausmaalla haudankaivuusta oli pidettävä tunnin lounastauko, jonka aikana oli tapana ottaa kunnon torkut.

Hän kertoo nukkuneensa päiväunia muun muassa ruumishuoneella hautaamista odottavien ruumiiden vieressä, kirkon kellotapulissa ja hautakivien vieressä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo jutussa puolestaan toimineensa 14-vuotiaana lastenhoitajana lapissa. Rinne sanoo saaneensa lastenhoitajan paikan julkaistuaan kaverinsa kanssa ilmoituksen, jossa he kuvailivat olevansa valmiita tekemään töitä.

Kesätyö tärppäsi suomalaisesta perheestä, joka matkusti Lappiin lomailemaan belgialaisen perheen kanssa.

– Pääsimme kolmeksi viikoksi reissuun. Olimme perheen noin kolmivuotiaiden muksujen kanssa. Siinä oppi kielitaitoa ja lastenhoitoa, Rinne kertoo Ilta-Sanomille.

Siinä opin työväenliikkeen historiaa.

Rinne kertoo toimineensa myös näyttelijä Veikko Sinisalon autokuskina. Hän kiersi vuodessa 168 kuntaa ja jopa 138 000 kilometriä.

– Veikon isä oli työväentalon vahtimestari ja myöhemmin kansanedustaja, ja siinä opin työväenliikkeen historiaa.

Ilta-Sanomien jutusta selviää lisäksi, että sosialidemokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Maarit Feldt-Ranta on toiminut nuoruudessaan esimerkiksi opettajan sijaisena sekä toimittajana.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson työskenteli puolestaan 18-vuotiaana Muumimaailmassa. Mieleen hänelle on pestistä jäänyt vanhanaikainen kassajärjestelmä.

– Se oli jokapäiväinen stressi kaikilla, että muistaa numerosarjat oikein. Jos teki väärin, joutui it-tuen mustalle listalle, Andersson kertaa Ilta-Sanomille.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat