Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Trump ärsyyntyi Macronille – ”Kommentti erittäin loukkaava ja ilkeä”

LEHTIKUVA / AFP Jim Watson

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää erittäin loukkaavana Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kommenttia siitä, että sotilasliitto Nato on ”aivokuollut”. Trump kommentoi asiaa tiedotustilaisuudessa Lontoossa Nato-kokouksen yhteydessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Macron arvosteli Natoa viime kuun alkupuolella viikkolehti Economistin haastattelussa.

Trumpin mukaan Natolla on tärkeä tehtävä, ja Macronin kommentti sotilasliitosta on hänen mielestään erittäin loukkaava ja ilkeä. Trump huomautti myös, ettei kukaan muu tarvitse Natoa enemmän kuin Ranska. Hän totesikin, että Macronin lausunto on Ranskalle hyvin vaarallinen.

Trump myös arvosteli jäsenmaita, jotka eivät hänen mielestään osallistu riittävästi sotilasliiton kustannuksiin. Erityisen tyytymätön Trump on Saksaan.

Trump kuitenkin kehui jäsenmaiden lisänneen puolustusmenojaan massiivisesti Valkoisesta talosta tulleen painostuksen vuoksi.

Trump: Yritän pysyä erossa Britannian vaalitaistosta.

Trump kertoi myös tapaavansa Britannian pääministerin Boris Johnsonin Nato-kokouksen yhteydessä. Samalla hän ilmoitti yrittävänsä pysyä erossa Britannian vaalitaistosta.

Trumpin ei alun perin odotettu tapaavan Johnsonia kahden kesken. Tarkkaa tietoa tällaisesta kokoontumisesta ei vieläkään ole annettu.

Trump on Lontoossa siellä järjestettävän Nato-maiden johtajien kokouksen vuoksi. Kokouksessa juhlistetaan sotilasliiton 70-vuotispäivää.

Tänään johtajat kerääntyvät kuningatar Elisabetin vastaanotolle Buckinghamin palatsiin, ja huomenna keskiviikkona on vuorossa varsinainen juhlakokous.

Kokouksen liepeillä järjestetään jo tänään myös Syyrian tilannetta käsittelevä kokous. Siihen osallistuvat Turkin, Ranskan, Britannian ja Saksan johtajat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE