Politiikka

Trump ei antanut lupaa demokraattien FBI-muistion julkistamiseksi

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei ole antanut lupaa demokraattien FBI-muistion julkistamiseksi, kertoo Valkoinen talo.

Edustajainhuoneen tiedustelukomitealle osoitetussa kirjeessä kerrotaan, ettei Trump antanut lupaa muistion julkaisemiseen sellaisenaan, koska se sisältää ”useita oikeinperustein salaiseksi luokiteltuja ja erittäin arkaluontoisia tietoja”.

Washington Postin mukaan kirjeessä myös sanottiin, että oikeusministeriö uskoo, että osa muistion tiedoista aiheuttaisi huolia muun muassa kansallisen turvallisuuden suhteen.

Kirjeen yhteyteen oli liitetty myös kirje apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinilta sekä FBI:n johtajalta Christopher Wraylta, jotka ilmaisevat tukevansa tätä näkemystä.

WP:n ja USA Todayn mukaan Trump ohjeisti oikeusministeriötä ja demokraatteja työstämään yhdessä muistiota, jotta se voitaisiin julkaista.

Muistion on tarkoitus torjua väitteet siitä, että liittovaltion poliisi FBI johti harhaan tuomioistuinta.

Demokraattien laatiman muistion on tarkoitus torjua väitteet siitä, että liittovaltion poliisi FBI johti harhaan tuomioistuinta, joka valvoo ulkovaltoihin kohdistuvaa tiedustelua ja siitä, että FBI ja oikeusministeriö olisivat käyttäneet väärin valtaansa.

Trump antoi aiemmin luvan julkistaa edustajainhuoneen tiedustelukomitean johtajan Devin Nunesin laatiman muistion, jossa nostettiin esiin epäilyjä FBI:n valtuuksien väärinkäytöstä. Nunes on republikaani.

Nelisivuisen muistion mukaan FBI käytti kyseenalaisia perusteita saadakseen luvan tarkkailla Trumpin avustajaa.

Arvostelijoiden mukaan Trump antoi luvan Nunesin laatiman muistion julkaisemiseen, koska Trumpin tavoite on sabotoida erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkimuksia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat