Internationellt

Trump meddelade att han inte kommer att välja Nikki Haley som vicepresidentkandidat

Gage Skidmore/Wikimedia Commons
Nikki Haley talar på en kampanjtillställning på Toast i Ankeny, Iowa.

USA:s före detta president Donald Trump, 77, har i praktiken säkrat Republikanska partiets nominering i presidentvalet och det spekuleras vilt om vem han kunde tänkas välja som vicepresidentkandidat.

Topi Lappalainen

Arbetarbladet

 

 

Nu ser det mer eller mindre klart ut att Trumps vicepresidentkandidat inte kommer att vara Nikki Haley, 52, som utmanade honom i partiets primärval. Genast när det uppkom spekulation kring att Trump allvarligt överväger Haley, meddelade han på Truth Social att han inte kommer att välja henne som sin parhäst.

Efter den rätt bittra kampen i primärvalen såg det extremt osannolikt ut att just Haley skulle vara tänkbar i den rollen, men Trump vill gärna välja en parhäst som han tror att kommer att avgöra segern till hans fördel. Att bli president igen är oerhört viktigt för Trump med tanke på att det skulle innebära att han undkommer ett sannolikt fängelsestraff.

Samtidigt har Demokratiska partiet satsat på en reklamkampanj som riktas till Haleys anhängare för att påminna dem om vilka alla elakheter Trump har sagt om henne under primärvalskampanjen.

 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE