Ulkomaat

Trump nimittämässä työministeriksi työnantajien etuja ajaneen juristin

LEHTIKUVA / AFP / NICHOLAS KAMM
LEHTIKUVA / AFP / NICHOLAS KAMM
LEHTIKUVA / AFP / NICHOLAS KAMM

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump aikoo nimittää uudeksi työministeriksi Eugene Scalian. Trump kertoi asiasta Twitterissä.

Trump kehui Scalian menestyneen loistavasti urallaan, ja presidentin mukaan Scaliaa kunnioitetaan suuresti työelämän kysymyksiin liittyvästä työkokemuksestaan.

Juristi Eugene Scalia on edesmenneen Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomarin Antonin Scalian poika, joka työskenteli presidentti George W. Bushin kaudella työministeriön johtavana lakimiehenä. Tätä nykyä hän on osakkaana Washingtonissa toimivassa Gibson, Dunn & Crutcher -lakifirmassa.

New York Timesin mukaan nimitystä todennäköisesti vastustetaan Yhdysvaltojen kongressin demokraattijohtoisessa edustajainhuoneessa.

Scalia on edustanut urallaan muun muassa vähittäiskauppaketju Walmartia ja muita työnantajia, jotka ovat ajaneet kovempia työlakeja ja olleet hakauksessa ammattiliittojen kanssa.

Edeltäjä erosi Epstein-skandaalin vuoksi.

Edellinen työministeri Alexander Acosta erosi tehtävästään, koska hän joutui kovan kritiikin keskelle toimistaan liittovaltion syyttäjänä Floridassa reilu vuosikymmen sitten.

Acostan virasto sopi tuolloin monimiljonääri Jeffrey Epsteinin syytteiden lieventämisestä alaikäisiin liittyvässä seksuaalirikosjutussa.¨

Miami Herald -lehti nosti viime vuoden lopulla ilmestyneessä juttusarjassaan Epsteinin tapauksen uudelleen pinnalle. Liikemies selvisi vuonna 2008 alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista syyteneuvottelulla ja 13 kuukauden vankeustuomiolla.

Acosta on sanonut, että tuolloin tavoitteena oli saada Epstein telkien taakse ja saada hänet kirjattua seksuaalirikolliseksi viralliseen rekisteriin.

Acosta on korostanut neuvotelleensa tilanteessa parhaan mahdollisen sopimuksen mutta myöntänyt, että nykyvalossa tuomio näyttää lievältä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat