Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Trump pitää Kiina-aiheisen tiedotustilaisuuden – kurssit Wall Streetillä miinukselle

LEHTIKUVA / AFP Mandel Ngan

Pörssikurssit päätyivät Wall Streetillä miinukselle torstaina. Kurssit kääntyivät laskuun loppupäivästä, kun Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ilmoitus Kiinaan liittyvästä lehdistötilaisuudesta herätti huolia uudesta kauppasodasta.

Demokraatti.fi/STT

Dow Jones -indeksi laski 0,6 prosenttia, S&P 500 putosi 0,2 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 0,5 prosenttia.
Aiemmin torstaina Euroopan kurssit olivat päätyneet plussalle, ja Yhdysvalloissakin päivä oli nousuvoittoinen ennen Trumpin ilmoitusta. Ennen torstaita Wall Streetin indeksit olivat nousseet kolme päivää putkeen.

Myös Tokion pörssi avautui perjantaina lievään laskuun.

Pörssikurssit ympäri maailman ovat nousseet tuntuvasti sen jälkeen, kun koronaviruspandemian kärjistyminen aiheutti kurssiromahduksen maaliskuussa. Tämä siitä huolimatta, että huhti–toukokuussa on julkistettu ennennäkemättömän synkkiä talouslukuja.

Markkinoilla on toivottu, että talous elpyy kriisistä nopeasti, ja toiveikkuutta on lisännyt koronarajoitusten vähittäinen purkaminen Euroopassa, Yhdysvalloissa ja muualla.

Virus ja Hongkong kiristäneet suurvaltojen suhteita

Kiinan ja Yhdysvaltain suhteet ovat kiristyneet sekä Hongkongin tilanteen että koronaviruspandemian takia. Trump sanoi torstaina aikovansa kertoa, mitä Yhdysvallat tekee Kiinan kanssa. Hän ei kertonut yksityiskohtia, mutta totesi että Yhdysvallat on tyytymätön Kiinaan.

New York Timesin mukaan Trumpin hallinto harkitsee tuhansien amerikkalaisissa yliopistoissa opiskelevien kiinalaisten viisumien mitätöimistä.

Maiden välit ovat viilentyneet kevään mittaan, sillä Trumpin hallinto syyttää Kiinaa pandemiasta. Koronavirus lähti leviämään Kiinan Wuhanista viime vuoden lopulla. Tällä viikolla tilannetta kärjisti entisestään Kiinan parlamentin hyväksymä esitys Hongkongin turvallisuuslaiksi.

Markkinoilla ollaan huolissaan siitä, että suurvaltojen välinen tiukka retoriikka kiihtyy uudeksi kauppasodaksi, joka vaikeuttaisi maailmantalouden nousua nykyisestä kriisistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE