Ulkomaat

Trump uhkaa palestiinalaisia satojen miljoonien dollarien menettämisellä

Lehtikuva
Donald Trump.
Lehtikuva
Donald Trump.
Lehtikuva
Donald Trump.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump uhkaa pidättää satojen miljoonien dollarien edestä palestiinalaisille luvattuja avustuksia, jos nämä eivät suostu Yhdysvaltojen välittämiin Lähi-idän rauhanneuvotteluihin. Trumpin mukaan palestiinalaiset käyttäytyivät epäkunnioittavasti, kun he kieltäytyivät tapaamasta Israelissa tällä viikolla vieraillutta Yhdysvaltojen varapresidenttiä Mike Penceä.

– Annamme heille satoja miljoonia dollareita. He eivät saa näitä rahoja ennen kuin istuvat alas ja neuvottelevat rauhasta, Trump julisti tavatessaan Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun Maailman talousfoorumissa Davosissa.

Palestiinalaiset reagoivat tuoreeltaan Trumpin uhkaukseen kutsumalla häntä sortajaksi ja kieltäytyivät taipumasta painostuksessa.

– Se, että emme tapaa sortajiamme, ei ole merkki epäkunnioituksesta, vaan itsekunnioituksesta, laukoi palestiinalaisjohtaja Hanan Ashrawi.
Palestiinalaiset eivät suostuneet tapaamaan Penceä protestina sille, että Trump oli päättänyt tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Myös palestiinalaiset pitävät Jerusalemia pääkaupunkinaan.

Trumpin päätös pääkaupungin tunnustamisesta rikkoi vuosikymmeniä jatkuneen kansainvälisen yhteisymmärryksen siitä, että Jerusalemin asemasta pitää päättää Israelin ja palestiinalaisten välillä.

USA ei huolissaan dollarin arvon laskusta.

Maailman talousfoorumi Davosissa jatkuu perjantaina muun muassa Trumpin puheella, jossa hänen odotetaan avaavan talouspolitiikkansa tulevaisuuden näkymiä.

Trumpilla on mukanaan varsin mittava valtuuskunta, jota johtaa jota johtaa valtiovarainministeri Steven Mnuchin. Mnuchin toisti torstaina Davosissa kantansa, jonka mukaan perinteisesti vahvaa dollaria kannattava Yhdysvallat ei ole huolissaan taalan arvon laskusta.

Trump on ensimmäinen Davosiin matkannut presidentti sitten vuoden 2000, jolloin Bill Clinton osallistui kokoukseen. Normaalisti Yhdysvaltoja ovat edustaneet varapresidentti tai ministerit.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat