Ulkomaat

Trump ylittää jo itsensäkin – ”Natsi-Saksassako elämme?”

Yhdysvaltain ihan kohta virkavalansa vannova presidentti Donald Trump on totuttuun tapaan vilkas twiittailija. Tänään hänkin onnistuu ylittämään itsensä vertaamalla USA:ta 1930-luvun Adolf Hitlerin natsi-Saksaan. Sanatarkasti Trumpin twiitti kuuluu näin:

– Intelligence agencies should never have allowed this fake news to ”leak” into the public. One last shot at me. Are we living in Nazi Germany?

– Tiedustelupalvelujen ei koskaan olisi pitänyt antaa vuotaa tätä valeuutista julkisuuteen. Viimeinen laukaus minua kohti. Natsi-Saksassako me elämme, Trump kysyy.

Trumpin sai vauhtiin tieto, jota BuzzFeed-sivusto, joka väitti Trumpilla olleen vähintäänkin arveluttavia suhteita Venäjälle.

Trump kävi vastahyökkäykkseen Twitterissä ja lähetti parin minuutin sisällä lukuisia raivostuneita viestejä, joista erikoisin oli viittaus natsi-Saksaan.

– Russia has never tried to use leverage over me. I HAVE NOTHING TO DO WITH RUSSIA – NO DEALS, NO LOANS, NO NOTHING!

– Venäjä ei ole koskaan yrittänyt vaikuttaa minuun. MINULLA EI OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ VENÄJÄN KANSSA – EI SOPIMUKSIA, EI LAINOJA, EI YHTÄÄN MITÄÄN! Trump pauhasi noin tunti sitten.

Twiitit on kirjoitettu noin klo 7-8 paikallista aikaa. 12 tuntia aiemmin hän viestitteli jo aiheesta, mutta hiljeni yöksi. Raivostunut twiittisade alkoi, kun Trump oli nukkunut yönsä yli.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat