Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Tukholma kutsuu – Reijo Paananen vahvoilla Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijöiden johtoon

Jari Soini

SDP:n puoluesihteerin pestinsä lauantaina päättänyt Reijo Paananen on vahva ehdokas Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijät – Nordic-In -organisaation seuraavaksi pääsihteeriksi. Organisaation pääpaikka on Tukholmassa.

Heikki Sihto

Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijöiden -organisaation edustajat ottivat Paanaseen yhteyttä jo viime joulukuussa, minkä jälkeen valintaprosessi on edennyt nopeasti. Hän on käynyt haastateltavana jo Tukholmassa ja Tanskassa.

Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijöiden ylintä valtaa käyttävä foorumi kokoontuu kahden vuoden välein. Se valitsee muun muassa järjestön pääsihteerin kahdeksi vuodeksi ja hallituksen. Seuraava foorumin kokous on kesäkuussa, jolloin myös pääsihteerin lopullinen valinta tehdään. Paananen arvioi käytyjen keskustelujen perusteella, että hänen valintansa on ”pitkälti taputeltu”.  Alustavasti on keskusteltu useammasta kaksivuotiskaudesta.

– Jos valinta toteutuu, edessä on muutto Tukholmaan, missä Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijöiden pääpaikka on. Muutos ei ole suuri. Sisaruksiani on jo pitkään asunut Ruotsissa, Paananen kertoo.

Pohjoismaiden Teollisuustyöntekijät – Nordic-In on teollisuusliittojen yhteisorganisaatio, jossa on 1,1 miljoonaa eri teollisuusalojen palkansaajaa järjestöjensä kautta. Suomesta mukana seitsemän liittoa.

Paanasen valinnan jälkeen suomalaisilla olisi hyvä edustus eurooppalaisen ammattiyhdistysliikkeen johtopaikoilla, kun SAK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Katja-Lehto Komulainen valittiin joukukuussa ay-liikkeen eurooppalaisen yhteisjärjestö EAY:n apulaispääsihteeriksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE