Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tuloksena on verisiä etnisiä puhdistuksia ja Isisin elpyminen” – hallituspuolueiden nuoret vaativat Suomea tuomitsemaan Turkin hyökkäys Syyriaan

Lehtikuva-AFP
Turkin armeijan ajoneuvoja syyrialaisessa al-Hashishan kylässä.

Hallituspuolueiden nuorisojärjestöt vaativat Suomelta nopeita toimia Turkin Syyriaan valmisteleman hyökkäyksen vastustamiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kannanotossaan hallituspuolueiden nuorisojärjestöt kirjoittavat, että Turkin tavoitteissa on hävittää koillisen Syyrian kurdienemmistöistä aluetta hallitsevat Syyrian demokraattisten voimien (SDF) joukot ja miehittää alue samoin kuin Turkki ja sen tukemat islamistiryhmät ovat miehittäneet Syyrian luoteista Afrinin aluetta keväästä 2018.

– On järkyttävää, kuinka maailma on hylännyt terrorijärjestön kalifaatin kukistaneet pohjoisen Syyrian kansat. SDF:n joukot ovat menettäneet yli kymmenen tuhatta taistelijaa sodassa ISIS:iä vastaan, Vihreiden nuorten puheenjohtaja Amanda Pasanen sanoo tiedotteessa.

– Mikäli Turkin ja sen liittolaisten annetaan edetä muualle pohjoiseen Syyriaan, tuloksena on alueen eri väestönryhmiin kohdistettuja verisiä etnisiä puhdistuksia sekä terroriryhmä Isisin elpyminen, varoittaa Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Nuorisojärjestöt muistuttavat, että USA ilmoitti maanantaina vetävänsä tukensa SDF:n hallitsemilta alueilta pohjoisessa Syyriassa ja odottaa Turkin ottavan vastuun Isisin vangituista terroristeista. Seurauksena odotetaan olevan Turkin ja sen liittolaisten nopea eteneminen alueelle. SDF:n hallitsemilla alueilla on yhteensä 12 000 vangittua terroristia sekä näiden 70 000 perheenjäsentä.

– Suomessakin paljon uutisoidut Isis-vankileirit ovat nyt vaarassa, kun Isis- ja Al-Qaida-taustaiset Turkin liittolaisjoukot saavat vastuun niiden ylläpitämisestä. Odotettavissa on terroriryhmän uusi nousu maailmanlaajuisena uhkana, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan täydentää.

Turkin olisi mahdotonta toimia ilman Euroopan poliittista tukea ja asevientiä. Siksi järjestöt edellyttävät, että Suomen on EU-puheenjohtajamaana ryhdyttävä välittömästi päättäväisiin ja
konkreettisiin toimiin Turkin hyökkäyssodan estämiseksi.

– Syyrian sota on aikamme hirveimpiä konflikteja, mitä Turkin yksinvaltaisen hallituksen toimet nyt lietsovat yhä pitkäkestoisemmaksi sekä arvaamattomammaksi. Sekä Suomen että kansainvälisen yhteisön on sitouduttava vastustamaan Turkin suunnittelemia etnisiä puhdistuksia sekä brutaalia miehitystä, Sameli Sivonen, toinen Vihreiden nuorten
puheenjohtajista linjaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE