Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tulos antaa meille varmasti taistelutahtoa” – Antton Rönnholm kiittää SDP:n ehdokkaita

LEHTIKUVA / MIKKO STIG

SDP:n aluevaalitulos on puoluesihteeri Antton Rönnholmin mukaan linjassa ennakkoarvioiden kanssa. SDP sai äänistä 19,3 prosenttia, toiseksi eniten vaalit voittaneen oppositiopuolue kokoomuksen (21,5%) jälkeen niukalla äänierolla kolmanneksi kirineeseen keskustaan (19,2%).

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n tulos on parempi kuin kuntavaaleissa tai viime eduskuntavaaleissa.

– Iso kiitos ehdokkaille. Läpi menneissä on tulevien sote-alueiden asiantuntijoita, kokeneita kuntapoliitikkoja ja järjestöihmisiä. Kaikki ovat tehneet kovasti töitä poikkeuksellisena aikana. Hieno juttu. Ja keskustalta todella kova tulos, Rönnholm kommentoi Demokraatille.

Moni on pohtinut miten aluevaalien tulos heijastuu vuoden päästä edessä olevien eduskuntavaalien asetelmiin. Rönnholm ei näe suoraa yhteyttä vaalien välillä. Vertailukohdan löytämistä vaikeuttaa Rönnholmin mukaan myös se, että seuraavat aluevaalit järjestetään kuntavaalien yhteydessä.

SDP:n tulos on joka tapauksessa myönteinen.

– Tulos antaa meille varmasti taistelutahtoa tulevia eduskuntavaaleja ajatellen.

– Nämä olivat ensimmäiset hyvinvointialuevaalit ja sikäli ainutlaatuiset. Kisa oli tiukka ja ehkä sen voi tästä päätellä, että asioilla voi pärjätä. Pelkästään bensasta ei ole keskusteltu.

Bensan hinnalla kampanjoinut oppositiopuolue perussuomalaiset jäi selvästi eduskuntavaalien kannatusmittauksista 11,1 prosentin ääniosuudellaan.

Hallituspuolueiden yhteiskannatus on aluevaaleissa 58,8 prosenttia, kun äänistä oli laskettu 99,8 prosenttia. Aluevaalien suureksi keskusteluaiheeksi nousseee jatkossa alhaiseksi jäänyt äänestysprosentti (47,5%). Vantaan Keravan hyvinvointialueilla äänestysprosentti romahti jopa 39,2:een.

Rönnholm totesi aiemmin sunnuntaina illalla, etteivät pahimmat pelot äänestysprosentin suhteen toteutuneet mutta prosenttia ei silti voi kutsua hyväksi.

– Suomessa tarvitaan laaja demokratiaohjelma, jossa mietitään ketkä jättävät osallistumatta ja miten siihen vaikutetaan, Rönnholm sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE