Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Tuomioja ja joukko muita demarinimiä vaatii SDP:tä sanomaan ei käännytyslaille

Jukka-Pekka Flander
Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kertoo tänään Facebook-sivuilla kannanotosta, jossa vastustetaan sitä, että eduskunta hyväksyisi niin kutsutun käännytyslain.

Demokraatti

Demokraatti

Rajalaki eli hallituksen esitys eduskunnalle laiksi väliaikaisista toimenpiteistä välineellistetyn maahantulon torjumiseksi on tällä hetkellä hallintovaliokunnan käsittelyssä. Sen on määrä antaa tulevien päivien aikana asiasta mietintöntä.

Tuomiojan mukaan kannanotto on allekirjoitettu otsikolla “Sosialidemokraatit ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion puolesta”

“Sosialidemokraattisella liikkeellä on pitkä ja kunniakas historia. Liikkeemme suurimpia vahvuuksia on ollut kyky yhdistää pragmaattisuus ja aatteellisuus kestävällä tavalla. Viileä harkinta on vaarallisina aikoina erityisen tärkeää. Hallituksen esitys 53/2024 niin sanotuksi käännytyslaiksi on ytimeltään ristiriidassa oikeusvaltion, EU-oikeuden ja ihmisoikeuksien kanssa. Oikeusvaltion, ihmisoikeuksien ja kansainvälisten sopimusten kunnioittaminen on turvallisuutemme perusedellytyksiä. Sen sivuuttaminen hallituksen esittämällä tavalla olisi meille ja maailmalle vaarallista. Suomen sosialidemokraattisen puolueen on sanottava EI hallituksen esitykselle 53/2024”, kannanoton viesti kuuluu.

Sen ovat allekirjoittaneet Tuomiojan lisäksi muun muassa Pentti Arajärvi, Jukka Gustafsson, Liisa Jaakonsaari, Jukka Kekkonen ja Johanna Laisaari.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE