Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Tuomioja: Tämä ei muuta mitään yhtään mihinkään suuntaan

Entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) arvioi, ettei tuore Nato-selvitys mullista yhtään mitään mihinkään suuntaan. Hänen mukaansa oli Natoon haluavien erityinen toive, että taas tehtäisiin uusi selvitys.

Hän ei usko, että selvityksen takia kukaan muuttaa mielipidettä, jos sellainen on.

– Mutta hakee siitä vahvistusta ja vaikka ei sitä saisikaan, niin käyttää sitä oman mielipiteensä vahvistukseksi, Tuomioja sanoi.

Hän on vähän pettynyt, että selvityksestä puuttuu sekä ajallisesti että maantieteellisesti laajempi tarkastelukulma. Hän ei pidä raportin antia yllättävänä.

– Se mikä siinä oli selvin asia, jonka kyllä sinänsä allekirjoitan ihan täysin, että asia on sellainen sekä Ruotsille että Suomelle, että tehtiin mitä tahansa, niin siinä kannattaa kulkea yhtä jalkaa, Tuomioja sanoi.

Nato-selvityksessä arvioidaan, että Venäjän poliittiset ja taloudelliset reaktiot Suomen päätökseen hakea Nato-jäsenyyttä olisivat voimakkaita, jopa tylyjä.

Tuomioja arvioi, että Venäjä varmaan reagoisi osittain juuri siten, kuten raportissa ennakoidaan.

Lisää aiheesta

Laaja-alaisuuden ja pitkäjänteisyyden puuttuminen selvityksestä näkyy hänen mielestään myös siinä, että oletetaan kyseessä olevan ohimenevä reaktio liittymisvaiheessa.

– Tämä tuntui olevan vähän tämä henki tuossa. Se ei ole tietysti riittävä tarkastelukulma, Tuomioja sanoi.

Olli Kuivaniemi/STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE