Politiikka

”Tuomitseminen juhlapuheissa ei riitä” – Vihreät nuoret vaatii häirintäyhdyshenkilöitä puolueisiin

Vihreät
Vihreät

Vihreät nuoret vaativat liittokokouksessaan Mikkelissä työpaikoille, järjestöihin ja puolueisiin valittavaksi häirintäyhdyshenkilöitä.

Tänä syksynä käynnistynyt #metoo-kampanja herätti useat työpaikat, järjestöt ja ihmiset seksuaalisen häirinnän yleisyydestä.

– Pelkkä nollatoleranssin hokeminen tai häirinnän tuomitseminen juhlapuheissa ei riitä estämään häirintää. Siksi tarvitaan systemaattisia häirinnänvastaisia ohjeita ja toimintatapoja kaikkialla, sanoo Vihreiden nuorten vastavalittu puheenjohtaja Sameli Sivonen.

Vihreät nuoret vaativat, että kaikilla vähintään 20 hengen työpaikoilla sekä järjestöissä ja puolueissa on valittava häirintäyhdyshenkilöt yleisten luottamushenkilöiden tapaan.

– Suomalaisten on päästävä eroon asenteesta, jonka mukaan häirintä olisi jotenkin häpeäksi koko organisaatiolle ja siksi asiasta pitäisi vaieta. Ei se niin mene. Häpeällistä on olla puuttumatta häirintään kunnolla ja jättää häirintää kokeneet yksin. Siksi häirinnänvastaisia käytäntöjä tarvitaan, vaikka näennäisesti ongelmia ei olisi aiemmin ollut, sanoo Vihreiden nuorten puheenjohtaja Iiris Suomela tiedotteessa.

Vihreät ottivat viime kesän puoluekokouksessa käyttöön häirinnänvastaisen ohjeistuksen ja häirintäyhdyshenkilöt. Lisäksi häirintäyhdyshenkilöt ovat olleet onnistuneesti käytössä opiskelijaliikkeen parissa jo useamman vuoden ajan.

Vihreät nuoret haastaa kaikki työpaikat, järjestöt ja puolueet kouluttamaan häirintäyhdyshenkilöt. He haastavat myös ammattiyhdistysliikkeen ja työnantajajärjestöt liittymään häirinnänvastaiseen yhteisrintamaan ja tukemaan jäseniään häirinnän systemaattisessa torjumisessa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat