Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Tuppurainen: Varhaiskasvatus on paras sijoitus tasa-arvoiseen yhteiskuntaan

Lehtikuva
Tytti Tuppurainen jatkaa Demarinaisten johdossa.

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen valittiin tänään Sosialidemokraattisten Naisten puheenjohtajaksi järjestön kaksipäiväisessä liittokokouksessa Tampereella.

Demokraatti.fi

Alkava kolmivuotiskausi on Tuppuraiselle toinen liiton johdossa. Valinta oli yksimielinen.

Liiton varapuheenjohtajiksi valittiin Emmi Lintonen Forssasta sekä Sari Melkko Kouvolasta.

41-vuotias Tuppurainen on toisen kauden kansanedustaja Oulusta. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri, ja hänellä on kaksi lasta.

Puheessaan Tuppurainen korosti köyhyyden ja eriarvoisuuden poistoa, koulutusta, ympäristönsuojelua sekä kansainvälistä yhteistyötä.

– Tavoittelemme tulonjaon oikeudenmukaisuutta sekä sukupuoleen liittyvien palkkaerojen poistoa. Pienistä palkoista kertyy pieni eläke. Eläkeläisköyhyys sekä yhden hengen talouksien toimeentulo vaativat meiltä toimia. Lasten ja perheiden hyvinvointi on työmme keskiössä, korjaamme lastensuojelun puutteet.

Tuppurainen vaati purkamaan päivähoidon leikkaukset sekä panostamaan toisen asteen koulutuksen kehittämiseen.

– Varhaiskasvatus on paras sijoitus tasa-arvoiseen yhteiskuntaan. Tavoittelemme myös oppivelvollisuuden jatkoa toiselle asteelle sekä toisen asteen maksuttomuutta. Koulutus ja sivistys ovat eriarvoisuuden poiston ytimessä, hän painotti.

Feministinen politiikka on tasa-arvotyötä ja kestävän kehityksen politiikkaa.

Tuppurainen käsitteli myös ekologista kestävyyttä, ja muistutti kaiken toiminnan tapahtuvan luonnon kantokyvyn rajoissa – naisliike on ympäristöliike.

Hän vaati sosialidemokraatteja juurilleen kansainvälisen yhteistyön vaalijana.

– Me tuemme kansainvälistä monenkeskistä yhteistyötä: YK:n, Euroopan unionin ja muiden rauhaa ja vakautta ylläpitävien järjestöjen työtä. Euroopasta on aina voitava hakea kansainvälistä suojelua. Turvapaikanhakijoiden inhimillinen kohtelu on aikamme kysymys. Muuttoliikkeen juurisyihin puuttuminen edellyttää nykyisiä huomattavasti vahvempaa panosta kehitysyhteistyöhön, Tuppurainen painotti.

– Feministinen politiikka on tasa-arvotyötä ja kestävän kehityksen politiikkaa. Tähän työhön kutsumme mukaan myös kaikki edistykselliset miehet. Naiskysymys on ihmiskunnan kysymys, päätti Tuppurainen puheensa siteeraamalla Minna Canthia.

Demarinaiset tukevat Tuula Haataista tasavallan presidentiksi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE