Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Uutiset

”Turvallinen arki on taattava” – Varsinais-Suomen demareiden aluevaaliohjelma hyväksyttiin ja ensimmäiset ehdokkaat nimettiin

iStock

SDP:n Varsinais-Suomen piirin piirikokous nimesi lokakuun alussa ensimmäiset ehdokkaat tammikuun aluevaaleihin ja hyväksyi aluevaaliohjelman.

Demokraatti / Varsinais-Suomi

Varsinaissuomalaisia ehdokkaita nimettiin yhteensä 77. Listalla ovat muun muassa kansanedustajat Aki Lindén ja Eeva-Johanna Eloranta, Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja ja Kaarinan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Alho, Turun apulaispormestari Piia Elo ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola, Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen, Raision kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Laulumaa ja Vehmaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Simo Virtanen. Loput 21 ehdokasta nimeää piirihallitus.

Piirikokouksen hyväksymän aluevaaliohjelman mukaan terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ovat perusoikeuksia, joiden tulee olla julkisesti eli verovaroin rahoitettuja. Ohjelman mukaan hoidon saanti, ikääntyneen hoiva, lasten turvallinen kasvu ja vammaisten palvelut eivät saa olla riippuvaisia apua tarvitsevan tai hänen perheensä varallisuudesta tai asuinpaikasta.

”Tulevalla hyvinvointialueella varsinaissuomalaisille tulee taata laadukkaat palvelut perustasosta erikoissairaanhoitoon oikea-aikaisesti. Seitsemän päivän hoitotakuun tulee toteutua maakunnan jokaisen asukkaan kohdalla ja tämän tulee koskea myös mielenterveyspalveluita. Turvallinen arki on taattava niin ikääntyneille kuin lapsille ja nuorille ja tarvittavilla palveluilla on oltava riittävästi resursseja. Vammaisten palveluiden tulee vastata perustuslain ja kansainvälisten sopimusten asettamia vaatimuksia”, piirikokouksen hyväksymässä ohjelmassa linjataan.

”Pelastuspalvelut tulee säilyttää korkeatasoisena. Vapaaehtoistyö on osa palvelutuotantoa pelastuspalveluiden lisäksi myös muilla hyvinvointialueen toimintasektoreilla. Järjestöjen toimintaedellytykset on turvattava muuttuvassa toimintaympäristössä.”

Varsinais-Suomen sosialidemokraattien vaaliohjelman mukaan hyvä henkilöstöpolitiikka on avainasemassa palveluiden turvaamisessa ja kehittämisessä.

”Vain osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö takaa, että palvelut ovat hyvät ja niitä on riittävästi saatavilla”, ohjelmassa todetaan.

”Uudistusten tavoite on parantaa palveluita asiakaskeskeisesti. Jokaisella varsinaissuomalaisella on yhdenvertainen oikeus palveluihin.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE