Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Tutkimus: Sote-henkilöstö kokee työnsä yhä mielekkääksi – työpaineet kuitenkin kasvaneet

iStock

Hoitoalan työt koetaan yhä varsin mielekkäiksi kasvaneista työpaineista huolimatta, selviää Työterveyslaitoksen teettämästä henkilöstön hyvinvointitutkimuksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yli kaksi kolmasosaa vastanneista kokee työnsä sosiaali- ja terveysalalla mielekkääksi. Työhönsä panostaa hyvin paljon tai paljon 88 prosenttia vastaajista. Tukea hyvinvointiinsa sote-alan työntekijät saavat tutkimuksen mukaan toimivasta yhteistyöstä ja esihenkilöistään.

Tiedot perustuvat Työterveyslaitoksen kyselyyn työstä, työyhteisöistä ja johtamisesta. Henkilöstön hyvinvointitutkimus on osa kunta- ja hyvinvointialan henkilöstön seurantatutkimusta. Vuonna 2021 tehtyyn tutkimukseen osallistui yhteensä 13 250 työntekijää.

Työpaineet sote-alan töissä ovat kyselyn perusteella kuitenkin kasvaneet. Työpaineita mitattiin kysymyksillä työmäärän kohtuuttomuudesta tai siitä, riittääkö aika töiden tekemiseen. Työpaineista raportoi 44 prosenttia vastaajista, eli viisi prosenttiyksikköä useampi kuin vuonna 2019.

Henkilöstön hyvinvointitutkimuksen mukaan työnantajan vaihtamista harkitsevien määrä on noussut suuremmaksi koronaa edeltävään aikaan verrattuna.

Vuonna 2019 työnantajan vaihtamista harkitsi 47 prosenttia tutkimukseen vastanneista, kun vuonna 2021 vastaava luku oli 54 prosenttia.

Sote-alan ammattiryhmistä korostuivat sairaanhoitajat, joista 69 prosenttia kertoi harkinneensa työantajan vaihtamista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE