Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Tyly selvitys: Lontoon Palolaitos on naisvihamielinen ja rasistinen

Lontoon palolaitosta koskeneessa riippumattomassa tutkinnassa tuli ilmi kymmeniä esimerkkejä rasismista, kiusaamisesta ja naisvihasta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Britanniassa Lontoon palolaitos (LFB) on luvannut ryhtyä ”välittömiin toimiin” sen jälkeen, kun riippumaton arviointi totesi laitoksen institutionaalisesti naisvihamieliseksi ja rasistiseksi. Laitos on luvannut nollatoleranssin syrjintään, häirintään ja kiusaamiseen.

LFB kertoi saaneensa entisen syyttäjän Nazir Afzalin johdolla tehdystä tutkinnasta parikymmentä suositusta, joiden perusteella aiotaan muun muassa perustaa ulkoinen valitusjärjestelmä sekä testata vartalokameroiden käyttöä kotikäynneillä.

LFB myönsi avoimesti, että lauantaina julkaistusta raportista käy ilmi järkyttävän huonoa käytöstä ja tuskallisia kokemuksia monien vuosien ajalta.

Eräässä tapauksessa naispelastajan kypärä oli täytetty virtsalla.

Raportin sisältö vuoti lauantaina useille medioille jo ennen sen virallista julkaisua.

Viime vuoden maaliskuussa tutkinnan aloittaneen Afzalin kerrotaan kuulleen kymmeniä esimerkkejä rasismista, kiusaamisesta ja naisvihasta. Eräässä tapauksessa naispelastajan kypärä oli täytetty virtsalla, ja toisessa tapauksessa musta työntekijä oli löytänyt kaappinsa yläpuolelta hirttosilmukan.

Tutkinnassa Afzal tiimeineen haastatteli yli 2  000:ta nykyistä ja entistä työntekijää sekä kansalaisia.

Lontoon palolaitosta johtava Andy Roe pahoitteli laitoksen lausunnossa kaikkea aiheutunutta vahinkoa syvästi. Hän lupasi olla täydessä vastuussa kulttuurin parantamisesta ja sanoi hyväksyvänsä kaikki raportin suositukset.

Lontoon pormestari Sadiq Khan kutsui lausunnossaan raporttia käännekohdaksi ja sen löydöksiä karmiviksi.

Raportin myötä LFB aikoo siirtää kenet tahansa työntekijän asemasta riippumatta sivuun tutkinnan ajaksi, jos esiin tulee syytöksiä kiusaamisesta, häirinnästä tai syrjinnästä. Jos syytteet osoittautuvat todeksi, henkilö sanotaan irti.
Riippumattoman arvioinnin taustalla oli vuonna

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE