Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Työnantajan suositus ei käy Sähköliitolle: ”Asiasta pitää sopia kestävällä tavalla” – työtaistelu alkamassa torstaina

Kari Hulkko

Sähköliitto ei ole tyytyväinen Teknologiateollisuus ry:n suositukseen jäsenyrityksilleen. Työnantaja lähetti viime viikolla yrityksille kiertokirjeen Sähköliiton jäsenten asemasta ja edustajasta työpaikoilla.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Sähköliiton mielestä suositus ei vastaa liiton tavoitteita.

– Asiasta pitää sopia kestävällä tavalla. Työnantajaliiton yksipuolinen suositus sisältää niin monta ehdollisuutta, että käytännössä on mahdotonta saada suosituksen mukainen edustaja valituksi missään yrityksessä, Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti toteaa tiedotteessa.

Sähköliitto on esittänyt, että sen jäsenillä olisi Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksissä oikeus valita oma luottamusmies tai vastaava edustaja. Liitto on samalla myös valmis sitoutumaan työrauhaan tulevan sopimuskauden mittaiseksi ajaksi.

Sähköliiton esittämää mallia on käytetty menestyksekkäästi jo vuonna 2010.

Sähköliiton jäsenet eivät ole olleet työrauhan piirissä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyrityksissä sitten vuoden 2017, kun työnantajaliitto ilmoitti, ettei se enää neuvottele jatkoa teollisuuden sähköasentajien omalle työehtosopimukselle.

Sähköliiton esittämää mallia on käytetty menestyksekkäästi jo vuonna 2010 vastaavassa tilanteessa, eikä sillä olisi liiton mukaan kustannusvaikutuksia.

Jos asia ei ratkea, Sähköliiton neljän viikon mittaiseksi ilmoittama työtaistelu alkaa torstaina 5. joulukuuta kello 6.

Valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala on sovitellut teollisuuden työtaistelu-uhkaa kolmesti ilman merkittävää lähentymistä. Viime viikon keskiviikkona sovittelija totesi, ettei hän voi jättää sovintoesitystä vielä tässä vaiheessa. Uutta sovitteluajankohtaa ei sovittu.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE