Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Työriita ei ratkennut, nyt on jo kiire – kaupan lakot alkamassa torstaina

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kaupan alan työriidan sovittelussa ei päästy maanantaina ratkaisuun, valtakunnansovittelija kertoo Twitterissä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Sovittelu Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Kaupan liiton välillä jatkuu tiistaina kello 13.

Työriidan ratkeamisella on kiire, koska ensimmäiset kaupan alan lakot häämöttävät jo torstaina. PAMin jättämä lakkovaroitus ajalle 9.-11. helmikuuta koskee muun muassa useita hypermarketteja.

Vielä suurempi markettilakko olisi toteutumassa 16.-18. helmikuuta, jolloin lakon piirissä olisivat muun muassa kaikki Suomen K-Citymarketit, Prismat ja Lidlit.

Myöskään satamien työriitaan ei löytynyt ratkaisua tämän päivän sovittelussa. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko kertoi Twitterissä, että asiat eivät tänään edistyneet. Sovittelu AKT:n ja Satamaoperaattorien välillä jatkuu torstaina.

AKT:n satamien ahtaustyötä koskeva lakko alkaa 15. helmikuuta, jos ratkaisua ei löydy ennen sitä. Lakko olisi voimassa toistaiseksi.

AKT:lla on meneillään sovittelut myös kuorma-autoalaa, säiliöauto- ja öljytuotealaa ja terminaalitoiminta-alaa koskevissa työriidoissa. Niissä on määrä aloittaa 15. helmikuuta viikon mittaiset lakot.

Maanantaina valtakunnansovittelijan toimistolla on soviteltu myös Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajien työriitaa. Sovittelun tilanteesta ei ole vielä saatu tietoa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE