Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Työttömien järjestöltä hätähuuto: “Budjettipäätökset eivät pure kovaan ytimeen” – kannattaisi ottaa mallia 1990-luvun lopulta

Työttömien keskusjärjestö katsoo, että tiukalla budjettikurilla ei taltuteta työttömyyden kovaa ydintä.

Demokraatti

Demokraatti

Toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski painottaa, että työttömyyden siihen pystytään vaikuttamaan aktiivisella työllisyyspolitiikalla.

– Palkkatukimäärärahoja tarvitaan etenkin kolmannelle sektorille lisää, jolloin saadaan työpaikkoja pitkäaikaistyöttömille. Hallituskaudella näitä rahoja on vähennetty, ja osittain myös siksi työttömyyden niin sanottu kova ydin on jäänyt vaille riittävää tukea.

Keskusjärjestön jäsenyhdistykset pivät palkkatukea parhaana työllisyyttä edistävänä toimintana, koska palkkatuella tehdään työehtosopimusten mukaista työtä.

– Yhdistyksissä on huomattu, että talouden nousukaudella hyvät työntekijät päätyvät nopeasti avoimille työmarkkinoille, Haapakoski huomauttaa.

Jos kolmannen sektorin osaaminen menetetään, osa työttömistä syrjäytetään kokonaan.

Työttömien keskusjärjestö vaatii, että hallitus tukee nyt tuntuvasti kolmannen sektorin mahdollisuuksia työllistää. Työttömien yhdistyksillä ja muilla kolmannen sektorin toimijoilla on pitkä kokemus työllisyyden edistämisestä.

Lisää aiheesta

– Jos kolmannen sektorin osaaminen menetetään, osa työttömistä syrjäytetään kokonaan.

Haapakoski muistuttaa, mitä tapahtui 1990-luvun lopulla.

– Silloin kolmannen sektorin työllisyystoimintaan panostettiin, ja yhdistykset työllistivät jopa kymmenen vuotta työttömänä olleita hankkeisiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE