Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Työttömien järjestöltä parahdus: “Moraalisesti rikollista lähettää terveydelliseen riskiryhmään kuuluvalle työttömälle velvoite mennä töihin karenssin uhalla”

Hallitus on tehnyt tärkeän ja historiallisen suuren 4,1 miljardin euron lisätalousarvion, mutta työttömien huolia ei ole tässä kokonaisuudessa riittävästi huomioitu, arvostelee Työttömien keskusjärjestö. Sen mukaan etenkin pitkäaikaistyöttömät ovat jäämässä oman onnensa nojaan.

Demokraatti

Demokraatti

Esimerkiksi kuntouttava työtoiminta keskeytettiin osallistujien suojelemiseksi terveyssyistä. Moni joutuu nyt pärjäämään kuntoutumisensa kanssa yksin ja monesti vailla yhteyksiä ulkomaailmaan. Työttömien Keskusjärjestö kertoo saaneensa viestejä työttömiltä, että pitkäaikaistyöttömiä kohdellaan eri tavoin kuin nyt lomautettuja ja irtisanottuja. Koronaviruksen riskiryhmiin kuuluvia työttömiä on patistettu työhaastatteluihin sillä uhalla, että menettävät työttömyysturvansa.

Keskusjärjestö vetoaa kuntia ja valtiota avaamaan koronaturvallisia sähköisiä asiointipisteitä, joissa olisi asianmukainen neuvonta. Myös yhdistykset ja säätiöt voivat tuottaa näitä palveluita.

Työttömien Keskusjärjestö on vedonnut hallitukseen, että koronakriisin ajaksi keskeytetään työvoimapoliittisten karenssien soveltaminen. Tällä keinolla vältyttäisiin asiointikatkoksista johtuvista karensseista. Näin tulee tapahtumaan, koska osa kansalaisista ei voi osallistua puuttuvan digilaitteiston ja osaamisen vuoksi.

“Helpoin ratkaisu poikkeuksellisessa koronakriisitilanteessa, olisi turvata samat oikeudet kaikille työttömille ja laittaa kaikki karenssit jäihin valtakunnan tasolla, järjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski sanoo.

“Moraalisesti on myös rikollista, vaikka olisikin nykytilanteessa laillista, lähettää terveydelliseen riskiryhmään kuuluvalle työttömälle velvoite mennä töihin karenssin uhalla. Joutuuko työtön punnitsemaan oman ja läheisen kuolemanvaaran tai työttömyysturvan menettämisen välillä? Käyttäkää järkeä!”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE