Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Työttömyyskassa Prosta rahat tilille nopeammin, robotti auttaa – “Perinteinen ohjelmistokehitys on aivan liian hidasta”

Työttömyyskassa Pro ottaa Suomen työttömyyskassoista ensimmäisenä käyttöönsä hakemusten käsittelyrobotin. Liiton mukaan jäsenille tämä tarkoittaa selvästi lyhyempiä odotusaikoja.

Demokraatti

Demokraatti

Työttömyyskassa Pro varautuu koronakriisistä aiheutuvaan hakemusruuhkaan robotisoimalla osan hakemuskäsittelystä.

“Perinteinen ohjelmistokehitys on aivan liian hidasta odotettavissa olevan hakemusruuhkan ja lakimuutosten mahdollistaman automaation toteuttamiseen”, Työttömyyskassa Pron johtaja Mervi Ruokola kertoo.

“Ohjelmistorobotiikka mahdollistaisi hakemuksen käsittelyn aina maksamiseen ja päätöksenantoon asti, mutta lainsäädäntö ei tällaista toistaiseksi salli. Teemme päätökset siis edelleen manuaalisesti”, Ruokola sanoo tiedotteessa.

Nuutti-käsittelyrobotti vapauttaa työttömyyskassan asiantuntijoiden työaikaa arviolta noin 50–60 prosenttia niissä kohteissa, joihin ohjelmistorobotti on valjastettu. Kassan etuuskäsittelijät voivat keskittyä tekemään päätöksiä ja käsittelemään hakemuksia, jotka vaativat lisäselvitystä.

Työttömyyskassa Pro on varautunut kasvaviin hakemusmääriin myös muilla tavoin. Lomautettuja jäseniä varten on avattu oma erillinen puhelinlinja, ja henkilökuntaa on palkattu lisää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE