Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Työttömien järjestöltä sapekas ulostulo: “Ansiosidonnaisen porrastaminen on kuolleena syntynyt ajatus ja yhtä syrjivä kuin aktiivimalli”

Työttömien Keskusjärjestön hallitus vastustaa yksimielisesti ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamista. Järjestön hallitus oli koolla Helsingissä tänään. Hallituksen mukaan työttömillä on puutetta sopivasta työstä ja työttömyys on itsessään työttömille jo kova kannustin. Työttömyysturvan porrastaminen ei tuo uutta, mutta lisää työttömien haasteita työnhaun, talouden- ja elämänhallinnan osalta, järjestö sanoo.

Demokraatti

Demokraatti

Puheenjohtaja Irma Hirsjärvi tyrmää ehdotuksen.

“Ansiosidonnaisen porrastaminen on kuolleena syntynyt ajatus ja yhtä syrjivä kuin aktiivimalli. Se ei lisää työpaikkoja, mutta vahvistaa ikääntyneiden, syrjäseudulla asuvien työttömien ja osatyökykyisten kokemaa taloudellista syrjintää ja heikentää heidän elämänhallintaansa.”

Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski sanoo, että on absurdia, että samaan aikaan kun esitetään työttömyysturvan porrastamista, niin keskustellaan työvoiman hankkimisesta Euroopan rajojen ulkopuolelta.

“Jos Euroopan rajojen sisältä ei löydy sopivaa työvoimaa, niin vika on muualla kuin sosiaaliturvajärjestelmässä. Katse kannattaa siirtää koulutuksen kehittämiseen, työehtojen parantamiseen ja työttömien työkyvyn turvaamiseen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE