Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Työttömien keskusjärjestö vastustaa irtisanomisen helpottamista: “Työllisyyttä ei edistä, jos yritys antaa kenkää työntekijöilleen”

Työttömien keskusjärjestön toiminnanjohtajan Jukka Haapakosken mukaan järjestö vastustaa irtisanomissuojan heikentämistä.

Demokraatti

Demokraatti

“Tähän asti olemme välttäneet ottaa kantaa näihin työnantajien ja työntekijöiden välisiin ristiriitoihin. Hallituksessa käytiin asiasta keskustelu, ja päädyttiin vastustamisen linjaan.”

Haapakoski kertoo blogissa, että hallituksen perustelut irtisanomissuojan heikentämiseen ontuvat.

“Maalaisjärjellä ajateltuna, työllisyyttä ei edistä, jos yritys antaa kenkää työntekijöilleen. Maalaisjärjellä ajateltuna tämä johtaa lisääntyneeseen työttömyyteen. Potkut saaneet ovat siis työttömänä – ei työllistyneitä – ovat siis irtisanottuina – työttöminä.”

Haapakoski ei niele väitettä, että kun työntekijöitä voidaan irtisanoa helpommin, työntekijöitä uskalletaan helpommin palkata.

“Työntekijöiden näkökulmasta alle kymmenen hengen yrityksistä tulee huonon brändin omaavia ”luuseriyrityksiä” ja parhaat työntekijät hakeutuvat isompiin yrityksiin parempien työsuhde-etujen perässä. Huonolla imagolla voi olla hallituksen tavoitteita heikentäviä vaikutuksia pienten yritysten dynamiikkaan.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE