Ulkomaat

USA:n ilmaisku tappoi yli 40 Syyriassa – ”Kohteenamme ei ollut moskeija”

Yhdysvallat on myöntänyt tehneensä eilisen tuhoisan ilmaiskun moskeijaan Syyriassa. Iskun ei ollut tarkoitettu osuvan moskeijaan, ilmoitti Floridassa sijaitseva Yhdysvaltain asevoimien Lähi-idän päämaja Centcom.

Ainakin 42 ihmistä kuoli ja yli sata haavoittui moskeijaan osuneessa ilmahyökkäyksessä Pohjois-Syyriassa. Ilmaisku tehtiin al-Jinehin kylään.

– Kohteenamme ei ollut moskeija vaan noin 15 metrin päässä sijaitseva rakennus. Siinä rakennuksessa oli al-Qaida-verkoston tapaaminen, ilmoitti Centcomin eversti John J. Thomas.

Centcom lupasi tutkia raportit, joiden mukaan yli 40 ihmistä sai surmansa iskun osuessa myös moskeijaan. Centcom ilmoitti aiemmin torstaina, että ilmaiskussa kuoli useita terroristeja.

– Otamme tiedot siviiliuhreista hyvin vakavasti, Thomas painotti.

Syyrian sotaa seuraava Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoi, että useimmat uhreista olivat siviilejä ja isku tehtiin iltarukousaikaan. Haavoittuneita monet jäivät sortuneen moskeijan raunioihin.

Pelastusryhmät yrittivät vetää ihmisiä esiin kivimurskan keskeltä.

Al-Jinehin kylä sijaitsee runsaat 20 kilometriä länteen Alepposta. Aleppon alueella tekevät ilmaiskuja sekä Syyrian hallinnon ja Venäjän sotilaskoneet että Yhdysvaltain johtaman liittouman koneet. Hyökkäyksen tehneitä koneita ei tunnistettu torstaina.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat